FC Farul Constanța - FC U Craiova 1948, meci din etapa 1 a sezonului 2022-2023 din SuperLiga, se dispută, duminică, 17 iulie, de la ora 18:30, la Ovidiu, în direct la Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1. În meciurile din sezonul trecut, „marinarii” s-au impus o dată, iar o partidă s-a terminat la egalitate, 1-1.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

FC Farul Constanţa a adunat deja trei ani de când n-a mai ajuns în Europa, iar Gică Hagi pare decis ca acest lucru să nu se mai repete.

Din acest motiv, dobrogenii au efectuat o campanie de transferuri impresionantă şi au adus 13 jucători, printre care nume „grele” ca Romario Benzar, Gabriel Torje, Vlad Morar, Dragoş Nedelcu (transferat definitiv de la FCSB), Mihai Popescu, Tudor Băluţă şi Denis Alibec.

Sezonul trecut a fost primul după ce Gică Hagi şi Ciprian Marica au ajuns, pe 21 iunie 2021, la o înţelegere pentru fuziunea cluburilor pe care le deţineau, Viitorul şi, respectiv, FC Farul.

Practic, Viitorul a continuat activitatea cu acelaşi lot de jucători şi acelaşi managent, doar că a preluat brandul „FC Farul Constanţa”.

FC U Craiova 1948, numită de mulţi „Craiova lui Mititelu”, l-a instalat în funcţia de antrenor principal pe Marius Croitoru, deşi italianul Nicolo Napoli a reuşit lucruri interesante în sezonul trecut.

Obiectivul echipei este accederea în play-off, lucru greu de realizat în condiţiile în care la capitolul „veniri” îi avem doar pe Ricardo Grigore, Aurelian Chițu, Gabriel Enache, Andre Duarte și Yassime Bahassa.

Între timp, oltenii au primit o lovitură teribilă în justiţie, chiar înainte de startul campionatului: Tribunalul București a obligat clubul lui Adrian Mititelu să schimbe numele și sigla.

Astfel, FC U Craiova 1948 nu va mai putea folosi nicio denumire care să conțină „Universitatea Craiova” şi trebuie să renunțe și la celebrul leu de pe siglă, considerat similar cu cel folosit de CS Universitatea Craiova.

Vestea bună este însă aceea că patronul clubului, Adrian Mititelu, condamnat la trei ani de închisoare cu executare în dosarul transferului lui Mihai Costea la FCSB în 2011, a fost eliberat după doar 20 de luni.

Superbet oferă cota 1,80 pentru victoria celor de la FC Farul Constanţa în meciul cu FC U Craiova 1948.

Farul vs FC U Craiova 1948
1

Cotă 1.80


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol