​FCSB – „U” Cluj, meci contând pentru prima etapă din sezonul 2022-2023 al SuperLigii, este programat, duminică, 17 iulie, de la ora 21:30, în direct la Digi Sport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1. Cele două echipe s-au întâlnit ultima oară în 2019, în Cupa României, când FCSB s-a impus pe terenul lui „U” Cluj cu 1-0.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

FCSB şi „U” Cluj se întâlnesc într-unul dintre cele mai interesante meciuri ale primei etape: pe de o parte avem o echipă experimentată, vicecampioană a României, iar de cealaltă parte o echipă nou-promovată, cu un antrenor aflat la debutul în prima ligă ca „principal”.

FCSB este echipa-paradox a României: deşi specialiştii sunt de părere că a avut şi are cel mai valoros lot, n-a mai câştigat titlul de campioană din sezonul 2014-2015.

Au trecut şapte ani în care gruparea din Berceni şi-a trecut în palmares doar o Cupă a României, dar patronul Gigi Becali nu pare deranjat de situaţie, mai ales că a anunţat public, în repetate rânduri, că scopul său principal este profitul financiar, nu performanţa sportivă.

Pentru noul sezon, FCSB a ales să meargă tot pe mâna antrenorului Anton Petrea, dar de data aceasta s-a întărit serios la nivelul fundaşilor centrali, acolo unde i-a adus pe Rachid Bouhenna, Joyskim Dawa şi Joonas Tamm.

La capitolul „pierderi” sunt trecuţi Claudiu Keşeru, Andrei Miron, Paulo Vinicius, Cătălin Straton, Dragoş Nedelcu şi Valentin Gheorghe.

„U” Cluj a revenit pe prima scenă a fotbalului românesc după șapte ani, în urma unui baraj dramatic cu Dinamo (2-0 acasă şi 2-1 în deplasare), după ce terminase pe locul 3 play-off-ul din Liga 2.

Obiectivul ardelenilor este clar, şi anume menţinerea în SuperLigă, motiv pentru care antrenorul Erik Lincar şi-a întărit lotul cu nume cunoscute precum Alexandru Chipciu (CFR Cluj), Adrian Bălan, Cătălin Hlistei (ambii Rapid), Marius Briceag (FC Voluntari), Andrei Pițian (Chindia), Florin Purece, Laurenţiu Brănescu (ambii FC Farul) şi Ovidiu Bic (Universitatea Craiova), toţi aduşi gratis.

Superbet oferă cota 1,50 pentru ca FCSB să marcheze peste 1,5 goluri în meciul cu „U” Cluj.

FCSB vs „U” Cluj



Cotă 1.50


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol