CFR Cluj - Rapid, derby-ul primei etape din SuperLiga se joacă, sâmbătă, 16 iulie, de la 21:30, în direct la Digi Sport 1, Prima Sport 1, Prima TV şi Orange Sport 1.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

CFR Cluj, campioana ultimelor cinci ediţii de campionat, pleacă drept principala favorită la titlu şi în acest sezon. Eliminarea rușinoasă suferită în fața lui Pyunik Erevan a lăsat însă urme adânci în tabăra ardeleană, iar problemele financiare par să împingă clubul către colaps (doar o calificare în grupele Conference League ar mai salva cât de cât situaţia).

Campioana României a pierdut 13 jucători în această vară, cei mai importanţi fiind Omrani, Chipciu şi Susic, şi a adus şase, cel mai valoros fiind Jefte, al doilea golgheter al sezonului trecut.

Omogenitatea are de suferit, lucru vizibil şi în Supercupa României, pierdută în faţa celor de la Sepsi (1-2), dar şi în „dubla” cu Pyunik Erevan din primul tur preliminar al Ligii Campionilor, 0-0 în deplasare şi 2-2 (3-4 la penaly-uri) acasă.

Rapid are un start infernal de campionat, pe care Adrian Mutu l-a denumit "cel mai greu din toate timpurile".

Giuleștenii debutează pe terenul campioanei CFR Cluj, apoi primesc vizita celor de la FCSB, iar în etapa a treia se vor deplasa în Bănie pentru jocul cu Universitatea Craiova.

Rapidiştii visează la o performanţă de răsunet la finalul campionatului, urmând ca în vară să aniverseze 100 de ani de la înfiinţarea clubului.

„Briliantul” a schimbat şi el liniile, doi dintre fotbaliştii aduşi în această vară fiind transferaţi tocmai de la CFR Cluj, şi anume Valentin Costache şi Florin Ştefan.

Pe lângă cei doi, în Giuleşti au mai ajuns Andrei Ciobanu, Paul Iacob şi Damien Dussaut, obiectivul principal al echipei fiind accederea în play-off.

Cea mai importantă „achiziţie” a giuleştenilor este însă Dan Şucu, unul dintre cei mai bogaţi oameni din România, care a preluat 49,9% din acţiunile clubului (celălalt acţionar, Victor Angelescu, are sub control 50,01% din acţiuni).

Superbet oferă cota 1,85 pentru o victorie a celor de la CFR Cluj.

CFR Cluj vs. Rapid 1

Cotă 1.85


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol