​Super League deschide ediţia 2022-2023 cu derby-ul dintre Young Boys şi FC Zurich, locurile 3 şi, respectiv, 1 în sezonul trecut. Partida se joacă, sâmbătă, 16 iulie, de la ora 19:00, pe Wankdorf Stadium din Berna.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Young Boys Berna a terminat sezonul trecut pe locul 3, după ce cu un an înainte câştigase campionatul cu un avans de 31 de puncte! Din acest motiv, antrenorul David Wagner a fost demis, iar după un scurt interimat al lui Matteo Vanetta, la cârma echipei a fost numit fostul mare internaţional elveţian Raphael Wicky (75 de selecţii, un gol), care a făcut carieră la Werder Bremen, Hamburger SV şi Atletico Madrid.

Cu 15 titluri de campioană şi 7 Cupe ale Elveţiei, Young Boys Berna este echipa care acum un an o elimina pe CFR Cluj din turul III preliminar al Ligii Campionilor, 1-1 în deplasare şi 3-1 acasă. Ulterior avea să treacă de Ferencvaros Budapesta în play-off şi să termine, cu 5 puncte, pe locul 4, o grupă de foc cu Manchester United, CF Villarreal şi Atalanta Bergamo.

FC Zurich este campioana ”en titre” a Ţării Cantoanelor (are 13 titluri şi 10 cupe naţionale în vitrina clubului), pentru prima oară în ultimii 13 ani, după o trecere, în sezonul 2016-2017, prin liga secundă. Şi FC Zurich a schimbat antrenorul: Andre Breitenreiter a plecat în această vară la Hoffenheim, iar în locul lui a fost numit fostul internaţional german Franco Foda, în ultimii patru ani selecţioner al Austriei.

Clubul a fost înfiinţat în 1896 de foşti membri ai două grupări locale, FC Turicum şi FC Excelsior, unul dintre aceştia fiind Juan Gamper, cel care trei ani mai târziu avea să fie liderul membrilor fondatori ai lui FC Barcelona!

Palmaresul meciurilor directe îi este favorabil lui Young Boys Berna, cu 34 de victorii, faţă de numai 17 ale lui FC Zurich (10 meciuri s-au încheiat la egalitate).

Superbet oferă cota 1,40 pentru gol marcat de FC Zurich.

Young Boys Berna vs FC Zurich
Cotă


Gol marcat de oaspeți
1.40


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol