SuperLiga revine în forță cu ediţia 2022-2023 şi programează chiar din prima etapă un meci de foc, între Universitatea Craiova, marea perdantă a sezonului trecut, şi Sepsi Sf. Gheorghe, revelaţia încununată cu două trofee, Cupa şi, respectiv, Supercupa României.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Universitatea Craiova - Sepsi, meci din prima etapă a SuperLigii, se joacă, vineri, 15 iulie, de la ora 21:30, pe Stadionul „Ion Oblemenco” din Bănie, în direct la DigiSport 1, Prima Sport 1 şi Orange Sport 1.

Universitatea Craiova este marea dezamăgire a ultimei ediţii de campionat.

Oltenii au ratat ambele obiective principale, titlul şi cupa, în competiţia KO fiind eliminaţi în semifinale, în dublă manşă, chiar de către Sepsi.

Pe banca tehnică, Laszlo Balint a venit în locul lui Laurenţiu Reghecampf, dar la nivel de transferuri gruparea din Bănie este încă restanţieră, ba, mai mult, a anunţat şi plecarea lui Mirko Pigliacelli la Palermo, în Serie B.

Până acum au venit doar doi fundaşi, Raul Silva şi Ivan Martic, iar Universitatea Craiova pare că nu va conta nici în acest an la lupta pentru titlul de campioană.

Sepsi Sf. Gheorghe, în schimb, după ce a terminat „en fanfare” un sezon ce părea compromis după rezultatele dezastruoase din toamna anului trecut, a mutat excelent în această pauză competiţională.

Au venit I. Gheorghe, Ispas, C. Matei, F. Junior, D. Ciobotariu, Rondon şi J. Rodriguez, aproape toţi jucători cu experienţă şi multe meciuri în campionatul României.

Cristiano Bergodi şi-a prelungit contractul, iar clubul înfiinţat cu doar 11 ani în urmă şi care promova pe prima scenă a fotbalului românesc abia în 2017 începe să viseze frumos.

„Nu ne permitem să ne batem la titlu, nu avem bugetul necesar, dar ne-am mulţumi cu încă o cupă”, a spus Laszlo Dioszegi, patronul clubului, o declaraţie prudentă care ascunde însă dorinţa de mărire a covăsnenilor.

Universitatea Craiova şi Sepsi Sf. Gheorghe s-au întâlnit de 18 ori în competiţiile interne, iar bilanţul este echilibrat: câte 7 victorii pentru fiecare şi 4 remize.

În ultimele meciuri de pregătire din aceasă vară, nici una dintre cele două echipe nu a pierdut, dar covăsnenii au avantajul de a fi disputat deja un meci oficial, Supercupa României, 2-1 la Arad cu CFR Cluj.

Superbet oferă cota 2,40 pentru peste 2,5 goluri marcate în meci.

U Craiova vs Sepsi
Cotă


Peste 2.5 goluri marcate
2.40


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol