​FCSB va juca în al doilea tur preliminar din Conference League fie cu georgienii de la Saburtalo Tbilisi, fie cu FK Partizani Tirana din Albania.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În prima manşă a primului tur preliminar, FK Partizani Tirana s-a impus pe terenul lui Saburtalo Tbilisi cu 1-0 (Tedi Cara 47). Manşa a doua se joacă, joi, 14 iulie, de la ora 21:00.

La prima vedere, FCSB are parte de un adversar accesibil, indiferent că acesta va fi FK Partizani Tirana sau Saburtalo Tbilisi.

Anul trecut, însă, FCSB a fost elimiantă de Şahtior Karagandî, 1-0 acasă, 1-2 în deplasare şi 3-5 după executarea loviturilor de departajare în deplasare, în condiţiile în care meciul retur nici măcar nu s-a disputat în Kazahstan, ci în Armenia, pe teren neutru.

FK Partizani Tirana a terminat pe locul 3 în ultima ediție de campionat, sub liderul FK Tirana și sub Laci, echipa care a eliminat-o anul trecut din Europa pe CS Universitatea Craiova.

Clubul s-a înființat în 1946 și are în palmares 16 titluri de campioană ale Albaniei, 15 cupe ale țării și două supercupe.

Antrenorul echipei este Dritan Mehmeti, un albanez care până în 2021 a fost „secund”, iar numele jucătorilor nu spun mare lucru.

Anul trecut, a fost eliminată de FC Basel în turul al doilea preliminar din Conference League (0-2 acasă şi 0-3 în deplasare).

FK Partizani Tirana evoluează pe „Air Albania”, fost „Kombetare”, o arenă modernă cu o capacitate de 22.500 de locuri.

Atmosfera la partidele de acasă e una foarte fierbinte, Ultras Guerrils 08–09, cea mai dură facțiune din peluza lui Partizani fiind recunoscută pentru presiunea pe care o exercită asupra adversarelor.

Saburtalo Tbilisi a terminat ultima ediţie de campionat pe locul 5, iar în cei 22 de ani de existență a clubului a câștigat un titlu de campioană, în 2018, două Cupe ale Georgiei și o Supercupă.

Georgienii își desfășoară meciurile de acasă pe Stadionul „Mikheil Meskhi”, care are o capacitate de 24.680 de locuri.

Saburtalo Tbilis a devenit un etalon în Georgia pentru Academia sa, una dintre cele mai moderne din țară.

Aceasta este produsul lui Manolo Hierro, fost jucător la FC Barcelona, Malaga, Valladolid sau Betis Sevilla, care în 2016 a fost cooptat în structurile clubului.

Superbet oferă cota 2,90 pentru o victorie a lui FK Partizani Tirana şi peste 1,5 goluri în meci.

FK Partizani Tirana vs Saburtalo TbilisiCotă 1.90


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol