KF Tirana şi Dudelange se întâlnesc, marţi, 12 iulie, de la ora 21:00, în manşa a doua a primului tur preliminar din Liga Campionilor.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Dudelange a învins-o pe FK Tirana cu 1-0, pe teren propriu, în prima manşă, şi pare favorită la calificare.

Marcocanul Mohcine Hassan (71) a marcat singurul gol al meciului în care fiecare echipă a avut câte un jucător eliminat, gazdele pe Mahdi Kirch (54), iar oaspeţii pe Vesel Limaj (68).

CFR Cluj este la un pas să se întâlnească din nou cu coşmarul din 2018, când a suferit cea mai mare umilinţă din istoria sa.

Ardelenii erau eliminaţi de anonimii luxemburghezi, 0-2 în deplasare şi 2-3 acasă, în preliminariile Europa League.

Acum, cele două echipe se pot întâlni în turul al doilea preliminar al Ligii Campionior, dacă Dudelange va trece de FK Tirana (1-0 acasă în prima manşă), iar CFR Cluj o va elimina pe Pyunik Erevan (0-0 în Armenia, returul se joacă miercuri, 12 iulie).

KF Tirana, campioana la zi a Albaniei, este fosta „17 Nentori”, echipa care o elimina surprinzător pe Dinamo Bucureşti în sezonul 1986-1987 al Cupei Cupelor (1-0 acasă şi 2-1 în România).

Aceasta a fost şi rămâne una dintre cele mai mari umilinţe ale fotbalului românesc la nivel de club.

Între timp, FK Tirana a bifat titlul cu numărul 26, iar în sezonul trecut a jucat două tururi în preliminariile Ligii Campionilor (2-0 în deplasare cu Dinamo Tbilisi şi 0-1 acasă cu Steaua Roşie Belgrad), fiind eliminată fără drept de apel în play-off-ul Europa League de Young Boys Berna (0-3 în deplasare).

Dudelange are 18 titluri în Luxemburg, iar eliminarea lui CFR Cluj rămâne cea mai mare performanţă europeană din istoria clubului.

Anul trecut, luxemburghezii au ieşit din Europa chiar din prima „dublă”, în turul al doilea preliminar din Conference League, 0-1 acasă şi 0-3 în deplasare cu irlandezii de la Bohemians Dublin.

Superbet oferă cota 2,15 pentru ca ambele echipe să marcheze.

KF Tirana - Dudelange
Cotă


Ambele marchează
2.15


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol