După 0-0 în prima manşă, în deplasare, campioana Republicii Moldova porneşte cu prima şansă la calificarea în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor, competiţie a cărei senzaţie a fost în sezonul trecut, când a ajuns în faza grupelor şi a învins pe Real Madrid (2-1) chiar pe „Santiago Bernabeu”.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Sheriff Tiraspol şi Zrinjski Mostar, deţinătoarea titlului din Bosnia-Herţegovina se întâlnesc, marţi, 12 iulie, de la ora 20:00.

Din cauza războiului din Ucraina, UEFA nu permite disputarea meciului în autoproclamata Republică Transnistreană, astfel că partida se va juca la Chişinău, pe Stadionul „Zimbru”.

Sheriff Tiraspol vine după al 20-lea titlu al Republicii Moldova, dar a pierdut mai mulţi jucători plus antrenorul cu care a făcut istorie în sezonul precedent al Ligii Campionilor.

Stjepan Tomas, un fost internaţinal croat care a jucat, printre altele, pentru Fenerbahce, Galatasaray şi Rubin Kazan, este noul tehnician al echipei care continuă să fie compusă aproape în totalitate din jucători străini (are doar trei jucători autohtoni, dintre care doi sunt portari).

De partea cealaltă, Zrinjski Mostar este cea mai de succes echipă din Bosnia-Herţegovina, cu şapte titluri de campioană la activ.

Înfiinţat de croaţi în 1905, clubul a fost suspendat în 1945, pentru propagandă naţionalistă. A fost reînfiinţat în 1992, după ce Bosnia-Herțegovina şi-a declarat independenţa.

Cel mai reprezentativ jucător al grupării este Luka Modric, actualul star al lui Real Madrid şi Balon de Aur în 2018.

Acesta a jucat pentru Zrinjski Mostar în sezonul 2003-2004, când avea doar 18 ani, sub formă de împrumut de la Dinamo Zagreb (25 de meciuri, 8 goluri).

Zrinjski Mostar este o echipă care marchează mult, 74 de goluri în cele 33 de meciuri de campionat ale sezonului trecut, dar trebuie precizat că întrecerea internă este una de un nivel foarte slab.

În Europa, anul trecut, campioana Bosniei Herţegovina a trecut în primele două tururi preliminare ale Europa League de Differdange (3-0 acasă) şi, respectiv, de Olimpija Ljubljana (3-2 în deplasare după prelungiri), fiind eliminată chiar înainte de play-off de Apoel Nicosia (2-2 şi 2-4 la loviturile de departajare, în delasare).

Superbet oferă cota 2,25 pentru ca ambele echipe să mearcheze.

Sheriff Tiraspol - Zrinjski Mostar
Cotă


Ambele echipe marchează
2.25


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol