Sezonul intern în România începe sâmbătă, 9 iulie, cu Supercupa României la fotbal, între campioana CFR Cluj și deținătoarea Cupei, Sepsi Sf. Gheorghe. Partida va începe la ora 20:30, iar gazdă va fi stadionul „Francisc von Neuman” din Arad.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Vechea arenă “Francisc von Neuman”, pe locul căreia se află stadionul de azi, fusese inaugurată în septembrie 1946. Aşadar, arădenii vor avea parte de prima Supercupă a României pe noul stadion. Dar şi prima din istorie la Arad.

S-au jucat 23 de Supercupe ale României până azi, începând cu ediţia 1994. Cele mai multe, găzduite de Capitală, jucându-se pe următoarele 5 stadioane bucureştene: Naţional, Regie, Cotroceni, Giuleşti, Arena Naţională.

În total, 15 meciuri care au pus faţă în faţă campioana şi câştigătoarea Cupei României, informează frf.ro.

5 ediţii ale Supercupei nu s-au disputat, de la înfiinţarea ei în 1994, în acele sezoane campionatul şi Cupa României fiind câştigate de aceeaşi echipă (1996, 1997, 2000, 2004 şi 2008). Din 2009, în cazul dublei, locul 2 din Liga 1 joacă Supercupa.

Celelalte 8 Supercupe s-au jucat în oraşele Cluj-Napoca (2010 şi 2016), Ploieşti (2019 şi 2020), Piatra Neamţ (2011), Constanţa (2015), Botoşani (2017) şi Craiova (2018).

Oraşul de pe Mureş completează această listă onorantă, devenind localitatea numărul 8 în care ajunge Supercupa României.

Cluj-Napoca a găzduit partida pe două arene diferite, Dr. Constantin Rădulescu şi Cluj Arena. În perioada 2015-2020, Supercupa s-a disputat doar în provincie. Abia în 2021, ediţia precedentă, meciul s-a jucat din nou la Bucureşti.

CFR s-a întors cu coada-ntre picioare de la Erevan, unde n-a reușit să străpungă defensiva echipei Pyunik.

Iar criticii n-au ezitat să-și facă apariția. Primul care a lovit a fost Marius Șumudică, antrenorul cu care ardelenii au început sezonul trecut, dar care a fost dat afară după ratarea calificării în Europa League.

Atacat din toate părțile pe diverse teme (nefolosirea tânărului Petrila, nivel fizic scăzut al echipei), Dan Petrescu n-a uitat să-și plângă de milă și să reclame că nu-i este apreciată valoarea și munca.

Sepsi n-a debutat încă în Europa, dar a excelat în pregăriri, mai puțin la ultimul joc, 0-3 cu Sandhausen (Germania).

Deținătoarea Cupei României n-a primit gol în jocuri cu adversari redutabili: 3-0 cu Ferencvaros (Ungaria), 1-0 cu Legia Varșovia (Polonia) și 4-0 cu ȚSKA Sofia (Bulgaria).

Antrenorul Cristiano Bergodi, care își impune tot mai apăsat stilul la formația sponsorizată de guvernul maghiar, cunoaște bine adversarul, activând în trecut ca antrenor în Gruia.

Superbet are cota 1.53 la pariul CFR va câștiga finala, indiferent dacă o va face în timpul regulamentar, în prelungiri sau la penalty-uri.

CFR Cluj vs Sepsi Sf. Gheorghe
1

Cotă 1.53


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol