Cu războiul la graniță, Republica Moldova forțează întoarcerea în grupele Ligii Campionilor la fotbal, acolo unde a făcut senzație, în sezonul trecut, dând peste nas chiar marelui Real Madrid.

Foto:

Gruparea moldoveană (Sheriff Tiraspol) merge pe terenul celor de la Mostar, pentru jocul de miercuri, 6 iulie, de la ora 21:00, din primul tur preliminar, fază a competiției disputată în două runde.

Cu războiul la graniță, Sheriff este condusă de Iuri Vernidub, un tehnician ucrainean. Au rămas mulți străini din stagiunea trecută, dar alții au decis să plece spre zări mai sigure și mai bănoase.

Sheriff a fost revelația ultimei ediții din Ligă, terminând pe locul 3 în Grupa D, după Real Madrid, care avea să câștige trofeul, și Inter Milano - campioana Italiei la acel moment, dar înaintea grupării ucrainene Șahtior Donețk.

Trupa basarabeană a ieșit din Europa în play-off-ul de Europa League (16-imile de finală), cedând la penalty-ul în fața echipei Sporting Braga, de care trecuse cu 2-0 în tur.

Performanța a adus puncte și bani clubului din Tiraspol, ajutând-o să investească mai departe în aducerea de alți fotbaliști, pentru a menține nivelul ridicat.

Sheriff n-a tremurat pentru titlul adjudecat cu o diferență de 6 puncte față de Petrocub, ocupanta locului secund. A pus mâna și pe Cupă, 1-0 în finala cu Sf. Gheorghe.

După ce a terminat campionatul în Bosnia pe 28 mai, impunându-se la o diferență colosală, 27 de puncte, Zrinjski a avut o serie impresionantă și jocurile amicale.

Este o echipă care marchează mult. O singură remiză, 3-3 cu Shkendija, din Macedonia de Nord, în rest victorii cu echipe din Bosnia, Croația și Slovenia.

Superbet lansează cota 2.1 pentru pariul peste 2,5 goluri în meci.

Zrinjski Mostar vs Sheriff Tiraspol
Cotă


Peste 2.5 goluri în meci
2.1


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol