Kazahstan își pune toate speranțele de mărire fotbalistică în campioana Tobol, care miercuri, 6 iulie, de la ora 17:00, are prima verificare cu Ferencvaros, urmând ca manșa secundă să aibă loc la Budapesta, pe 13 iulie.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Între cele două jocuri, Tobol are meci cu Taraz, în deplasare, în cupa națională. În vreme ce Ferencvaros va demara competiția internă abia pe 30 iulie.

Ungurii au influențe românești în lotul lărgit. Aissa Laidouni, tunisianul trecut pe la Voluntari, și ivorianul Franck Boli, fost campion cu CFR Cluj, sunt „implaturile” venite din campionatul nostru.

Maghiarii l-ar fi vrut și pe golgheterul Florin Tănase, dar oferta de două milioane de euro nu l-a mișcat pe Gigi Becali, patronul FCSB, care visează la o sumă de minimum 3 milioane pe jucătorul format de Viitorul.

Dar maghiarii nu s-au uitat la bani: au investit și l-au adus pe malianul Adama Traore de la Sheriff Tiraspol, performera ultimei ediții a întrecerii continentale.

În pregătirile pentru debutul în preliminarii, gruparea din Budapesta a primit o corecție de la Sepsi Sf. Gheorghe. Câștigătoarea Cupei României a dispus cu 3-0 de maghiari, în meciul amical de pe 22 iunie.

Ferencvaros este antrenată de rusul Stanislav Cherchesov, după ce l-a avut pe bancă pe ucraineanul Serghei Rebrov.

Naționalitatea antrenorilor indică și poziția adoptată de Ungaria, prin vocea premierului Obran, pe tema războiului început de Putin pe 24 februarie: când cu Rusia invadatoare, când cu Ucraina și cu Uniunea Europeană.

Trupa din Budapesta pornește cu prima șansă. În plus, naționala este pe val, cu o victorie istorică reușită recent în fața Angliei, în Liga Națiunilor.

Cele două formații nu s-au mai înfruntat, iar prudența ar putea marca prima manșă, mai ales că returul va fi decisiv.

Superbet propune cota 3.8 pentru Final X (remiză).

Tobol Kostanay vs Ferencvaros

X
Cotă
3.8

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol