În preliminariile Ligii Campionilor la fotbal, marți, 5 iulie, de la ora 19:00, pe stadionul „Republican” din Erevan, arenă cu o capacitate de 15.000 de locuri, vine CFR Cluj, campioana României.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Începe Golgota pentru formația care de 5 ani subordonează orice concurență în Liga 1, devenită între timp Superliga. Fără greșeală în meciurile de verificare, cu victorii pe linie, CFR n-are voie să calce strâmb nici în „dubla” contra campioanei din Armenia.

Disputa are loc în primul tur preliminar. Dacă CFR Cluj va fi eliminată în această fază a întrecerii, atunci va merge în turul doi din preliminariile Conference League.

Ar fi o ratare greu de înghițit de către patronul ardelenilor, care, rămas fără veniturile din Europa, ar putea reduce bugetul și, implicit, ar urma să renunțe la Dan Petrescu, un antrenor scump.

Clujenii au fost capi de serie la tragerea la sorți și au dat peste FC Pyunik, campioana Armeniei din sezonul trecut, titlu cucerit după o pauză de 7 ani. În vitrina armenilor antrenați de Eghishe Melikyan mai sunt 8 Cupe și 9 Supercupe.

Pe Transfermarkt, lotul adversarilor este evaluat la 5,96 milioane de euro. Clubul din Armenia nu a fost niciodată în grupele europene, iar în preliminariile Ligii a evoluat ultima dată acum 7 ani, în 2015 (0-6 la general cu Molde), în turul doi.

La formația din Erevan evoluează și Alexander Gonzalez (29 de ani). Fundașul de bandă din Venezuela a făcut parte din lotul de jucători aduși de Dinamo după venirea lui Cosmin Contra și a spaniolului Pablo Cortacero, în septembrie 2020.

Trecut pe la echipe precum Young Boys, Elche sau Malaga, Gonzalez a fost legitimat la Dinamo între septembrie 2020 și ianuarie 2021, bifând 7 partide. La FC Pyunik a jucat 14 partide, venind în februarie 2022.

La CFR Cluj, lucrurile arată bine. A rămas Dan Petrescu, iar continuitatea ajută echipei, care n-a primit gol în partidele din pauza competițională: 2-0 cu Koper (Slovenia), 3-0 cu Napredak (Serbia), 1-0 cu Partizan Belgrad (Serbia) și 2-0 cu Hajduk Split (Croația).

Un eșec în dubla cu armenii i-ar putea fi fatal „Bursucului”, care își pune bazele în participarea europeană. Dar atacul se prezintă excelent. Dugandzic, Debeljuh și Jefte trebuie să-l facă uitat pe Omrani. A plecat și Chipciu, care nu s-a impus în Gruia, așa că ex-stelistul nu poate fi socotit o pierdere.

Superbet oferă cota 1.6 că Pyunik nu va înscrie.

Pyunik Erevan vs CFR Cluj
Cotă


Gazdele nu înscriu
1.6


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol