​Supărată că a terminat sezonul trecut pe locul 8 în afara cupelor europene, IFK Goteborg reia asaltul în Allsvenskan, campionatul de fotbal al Suediei. Luni, 4 iulie, de la ora 20:00, pe legendara arenă „Ullevi” sosește modesta Degerfors, în etapa a 12-a.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

După ce s-a scurs aproape tot turul, IFK Goteborg taie clasamentul în două. Doar locul 9, cu un golaveraj zgârcit, 13-11, și cu puncte neîndestulătoare.

Lotul celor din capitală are nume sonore. Atacantul Marcus Berg, fost la Hamburger SV, PSV Eindhoven sau Panathinaikos, este încă în putere, la 35 de ani.

Are însă doar 5 goluri înscrise, fiind la mare distanță de liderul din clasamentul golgheterilor, care are 11 reușite. IFK Goteborg este clubul care l-a lansat pe Berg în fotbalul mare.

Degefors nu spune mai nimic microbiștilor români. Și nici celor din Suedia. Dacă rivala trage pentru locurile de Europa, ea țintește să scape de ultimele 3 locuri. Este pe locul 15 cu 7 puncte.

Ultima clasată, Helsingborg, are 6 puncte, așa că simte presiunea venind din subsol. La astfel de partide, în care cel mic nu are ce pierde, echipele evoluează degajat, rezultând dispute încărcate de goluri.

În două dintre cele 3, ambele formații au punctat, 3-2 pentru Degerfors și 2-2. În 2016, a fost 1-1. Doar în ultima partidă a fost un joc chinuit, 1-0 pentru IFK, pe 1 noiembrie 2021.

Superbet propune cota 1.6 pentru ambele echipe marchează sau peste 3.5 goluri.

IFK Goteborg vs Degerfors IF



Cotă 1.6


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol