​În Norvegia se joacă fotbal la foc automat, în timp ce alte campionate sunt în vacanță sau sunt pe ultima sută de metri în pregătirea noului sezon. În Eliteserien, duminică, 3 iulie, de la ora 21:00, Viking o primește în vizită pe Rosenborg.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

La Stavanger se anunță un meci pe cinste. Viking a urcat curajos în clasament până pe locul 3, după Lillestrom și după Molde. Se uită de sus în, jos la formații precum Bodo/Glmt, performera ultimele sezoane interne, dar și în Europa, cu prestația curajoasă din grupele Conference League.

Viking a avut și vremuri mai bune. De ceva runde, echipa a luat-o pe tobogan. De 3 etape pierde fără drept de replică: 2-4 cu Haugesund, 1-2 cu Sandefjord și 2-3 cu Stromsgodset.

Între ele, pe 22 iunie s-a intercalat victoria facilă din Cupa Norvegiei, faza 32-imilor de finală. Ultima victorie în campionat datează pe 16 mai, 3-0 cu formația Jerv, penultima clasată.

Rosenborg se găsește 3 poziții mai jos, pe locul 7, având cu 4 puncte în minus comparativ cu Viking, dar are și două partide în minus. Vremurile de glorie stau ascunse pentru fosta adversară a Stelei din cupele europene.

Pe banca trupei din Trondheim stă o legendă, Kjetil-Andre Rekdal, dar vedetele lipsesc din lot. Se mizează pe jucători din zonă, suedezii Andersson, Augustinsson, Vecchia și Vagic, precum și danezii Holse și Jensen. Americanul Rogers și argentinianul Renzo asigură exotismul.

De când Norvegia lipsește de la marile competiții cu naționala, și valoarea întrecerii interne s-a diminuat. Dintre selecționatele scandinave, la ora actuală, Norvegia este cea mai slabă.

În timp ce Danemarca s-a calificat la Cupa Mondială din Qatar, iar Suedia a pierdut barajul, Norvegia a terminat pe locul 3 în grupa de calificare, după Olanda și după Turcia.

Superbet oferă cota 2.9 pentru pariul peste 1,5 goluri la capitolul Total Goluri marcate de Rosenborg.

Viking vs Rosenborg



Cotă
2.9


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol