În Serie A, principala divizie din fotbalul brazilian, pe terenul miticului stadion „Maracana” din Rio de Janeiro se vor desfășura două echipe-simbol din America de Sud, Fluminense și Corinthians. Vor avea meci direct sâmbătă, 2 iulie, de la ora 22:30, în etapa a 15-a de campionat.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Ambele sunt formații situate în Top 6, zona care trimite în lumea bună a Americii de Sud. Primele 4 poziții califică direct în grupele Copei Libertadores, iar locurile 5 și 6 asigură prezența în preliminariile competiției continentale.

Fluminense are 21 de puncte și vine după două victorii la rând, ocupând locul 6. Echipa are probleme de efectiv și, din acest motiv, înscrie puține goluri.

Sub Fluminense în clasament sunt formații mult mai ofensive, precum Santos și Sao Paulo (câte 18 goluri), Avai (17 goluri) sau Bragantino (20 de goluri).

Trupa lui Fernando Diniz nu se poate baza pe aportul atacantului Fred. La 38 de ani, fostul internațional este mai mult accidentat.

Corinthians plânge după primul loc în clasament, cedat de câteva runde, fiind acum la 3 puncte de liderul Palmeiras. În ultimele 5 etape, a făcut rost doar de 8 puncte, comparativ cu cele 13 puncte ale celor de la Palmeiras.

Pregătită de portughezul Vitor Pereira, Corinthians are soluții de a reveni în vârf, lotul beneficiind de multă experiență. Echipa mizează pe inventivitatea micuțului Willian, scăpat de „calvarul” Arsenal. Willian a revenit vara trecută în țara natală, la Corinthians, și a vorbit despre perioada petrecută la „tunari”.

„După 3 luni i-am spus agentului că vreau să plec. Nimic nu a fost cum trebuie, a fost o perioadă grea", a spus Willian (33 de ani), care a fost ținta ironiilor pentru „colăceii” pe care îi avea pe când evolua la Arsenal.

Clubul a făcut o achiziție importantă, în speranța că va marca mai multe goluri. L-a adus pe Junior Morais (35 de ani), fotbalist care acum 12 ani juca pentru Gloria Bistrița, dar ultima oară era la Șahtior Donețk.

Din pricina războiului, jucătorii legitimați la formații din Ucraina au voie să plece liberi de contract. Morais are 10 apariții la Corinthinas, 8 în Serie A și două în campionatul Paulista, dar fără să fi marcat încă.

La 33 de ani, și mijlocașul Paulinho s-a întors acasă, tot la Corinthians, după episoadele Guangzhou și Al Ahli, pe care le-a avut după perioada Barcelona.

El a mai jucat la Corinthians între 2011 și 2013, înainte să fie cumpărat de Tottenham. Momentan, este accidentat.

Superbet oferă cota 1.67 pentru Șansă Dublă X2 (remiză sau victorie Corinthians).

Fluminense vs Corinthians

X2
Cotă
1.67

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol