​Etapa a 19-a din J-League, prima divizie de fotbal din Japonia, propune un duel aspru între penultima clasată, Shimizu S-Pulse, și liderul Yokohama F. Marinos, sâmbătă, 2 iulie, de la ora 13:00. Partida are loc în a doua rundă a returului, la Shizuoka.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Japonia va evolua peste câteva luni la Campionatul Mondial din Qatar, iar campionatul intern reprezintă o miză importantă.

Toți jucătorii niponi trag tare în această perioadă, visând să prindă un loc sub soarele arab, mai mult sau mai puțin încins, pentru a reprezenta Țara Soarelui Răsare.

Gazdele sunt pe calea cea bună. Shimizu a terminat în forță turul de campionat, victorie cu 3-1 în meciul cu Avispa Fukuoka, și a început plină de optimism partea a doua, remiză 1-1 cu Cerezo Osaka, în prima rundă din retur. Cele două rezultate pozitive au stopat o serie de 3 înfrângeri.

De pe 21 mai, eșec 0-1 cu Avispa Fukuoka, Yokohama o ține tot în victorii: 4 la rând, în care nu s-a zgârcit la goluri: 2-0 de două ori, 2-1 și 4-0 au fost rezultatele înregistrate. Antrenor este australianul Kevin Muscat, în vârstă de 48 de ani.

Dincolo, Yokohama este pregătită să atace titlul cu toate forțele. A marcat de 36 de ori în 18 etape, adunând 37 de puncte. Și apărarea este la înălțime, doar 17 goluri încasate, a doua defensivă din campioant, după Sanfrecce Hiroshima. În ofensivă, Shimizu are o medie de un gol pe meci.

De doi ani, Yokohama Marinos o ține la respect pe Shimizu, fără să fi pierdut vreodată meciul direct. Ultimele 5 dueluri au avut loc în ultimii doi ani. Anul trecut, Yokohama și Shimizu au remizat de două ori, 0-0 și 2-2, iar alte două jocuri s-au încheiat cu 5-1 și cu 2-1. În duelul din 2022, de pe 6 martie, Yokohama a învins cu 2-0.

Aflată pe locul17 din 18 echipe, Shimizu, 17 puncte, trage tare să iasă din subsol. E la doar două puncte de fericire, adică pozițiile care asigură permanența în prima divizie. Formația a fost dată pe mâna tehnicianului brazilian Mannarino (51 de ani).

Superbet oferă cota 1.8 pentru pariul Final 2 (victorie Yokohama).

Shimizu S-Pulse vs Yokohama


2
Cotă

1.8

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol