Campionatul de fotbal din Irlanda are în față etapa a 22-a, care programează vineri, 1 iulie, de la ora 22:00, meciul dintre Finn Harps și Shamrock Rovers. Jocul se dispută pe „Finn Park” din Ballybofey.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Liniile de clasament arată că va fi un meci dezechilibrat, între o formație gazdă țintuită pe penultimul loc, cu doar 12 puncte în 20 de etape, și liderul autoritar, Shamrock, cu 48 de puncte. Distanța față de locul 2 este de 10 puncte, dar Dundalk are două partide în minus.

Deși nu este un campionat prea vizibil și prea spectaculos, prima divizie din Irlanda oferă meciuri cu goluri multe. Duelurile fizice produc acțiune și faze de poartă.

Spre exemplu, Shamrock are 36 de goluri marcate, dar și 14 primite, iar Finn Harps a punctat de 17 ori, având așadar aproape un gol înscris pe meci, în condițiile în care este vorba despre o codașă a clasamentului.

Prima divizie din Irlanda nu are vedete, mizându-se pe tineri promovați de la academiile cluburilor naționale. Este un campionat după chipul și asemănarea echipei naționale.

Totuși, Finn are un lot cosmopolit, cu un turc, un spaniol, dar și un jucător din Madagascar, Hery Bastien.

Finn Harps o are sub ea în clasament doar pe UC Dublin, cu care luptă să evite ultimul loc, poziție care trimite în divizia inferioară.

În schimb, locul 9, penultimul, aruncă în duelul pentru baraj. Totuși, între Finn și Drogheta, formația de pe locul 8, sunt 10 puncte diferență, greu sau imposibil de recuperat.

Finn nu este complet căzută, în pofida situației grele din campionat. Are meciuri în care oferă semne de viață. În două din ultimele 3 meciuri a remizat cu goluri, scor 2-2. Adversara vine după victorii „scurte”: 1-0 cu Bohemians și 2-1 cu St. Patricks.

În lunile aprilie și mai din acest an, cele două s-au înfruntat, iar câștig de cauză a avut Shamrock, cu 3-0 și cu 3-1.

Superbet oferă cota 1.8 pentru pariul Prima Repriză - Golul 1 marcat de Shamrock Rovers.

Finn Harps vs Shamrock Rovers
Cotă


Oaspeții marchează primii
1.8


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol