În etapa a 7-a din Super League, prima divizie fotbalistică din China, pe „Jinzhou Stadium” din Dalian, echipa Guangzhou FC are meci, acasă, cu formația Wuhan Three Towns, joi, în ultima zi a lunii iunie, de la ora 12:30.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Gazdele au doar 3 puncte în clasament, fiind pe locul 16, poziție care retrogradează la finalul sezonului în eșalonul inferior. În schimb, oaspeții sunt pe locul doi, cu 16 puncte. În replică, Wuhan are un golaveraj aproape perfect, 21-3.

Nicolae Stanciu s-a acomodat cu rigorile din China. Fără să fie un marcator prin definiție, a reușit să înscrie 3 goluri în primele 6 runde, ultima oară cu un șut din afara careului mare.

La echipă, mijlocașul tricolor este înconjurat, cum altfel, de numeroși chinezi, dar și de brazilienii Wallace, Ademilson, Davidson și Marcao, ultimii doi având la activ câte 5 reușite.

Stanciu este avantajat de faptul că pe banca echipei din regiunea în care s-a declanșat pandemia Covid-19, Wuhan, se află un antrenor european, este vorba despre spaniolul Pedro Morilla.

Ibericul adoră jocul combinativ, iar prezența lui Stanciu în primul 11 îl ajută mult la construcție, dar și la fazele fixe, care sunt în răspunderea românului.

Sportivul născut în Ardeal face meci de meci un efort considerabil, având în vedere că în Super Liga din China se aleargă precum la cursele de atletism, adică mult și într-un ritm susținut.

În plus, regimul comunist din China a decis să mai slăbească rigorile pandemice.

A redus la jumătate timpul de carantină pentru călătorii care se deplasează în interiorul ţării, în cadrul unei relaxări majore a restricţiilor COVID-19.

Carantina în unităţile centralizate a fost diminuată de la 14 la 7 zile, iar monitorizarea ulterioară a stării de sănătate la domiciliu a fost redusă de la 7 la 3 zile, a anunţat Comisia Naţională de Sănătate.

Aplicarea unor măsuri stricte anti-COVID a afectat economia chineză, a frustrat companiile şi a înfuriat multe dintre milioanele de oameni captivi în oraşele blocate de restricţii. În ultimele luni, China a relaxat cu prudenţă restricţiile.

Oficialii din domeniul sănătăţii au afirmat că perioada mai scurtă de incubaţie a variantei Omicron permite o ajustare a timpului de carantină.

Revenirea economică va aduce și sponsorii la echipele de fotbal, în speranța că giganți precum Guangzhou Evergrande vor reveni în prima ligă. Semne de însănătoșire există. Spre exemplu, acţiunile companiilor de turism din China continentală au urcat cu peste 5%.

Superbet are cota 3.2 la pariul marchează Guangzhou.

Guangzhou FC vs Wuhan Three Towns
Cotă


Marchează gazdele
3.2

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol