Odeta Nestor, fostă șefă la Oficiul Național pentru Jocuri de Noroc (ONJN), conduce acum Asociația Organizatorilor de Jocuri de Noroc la Distanță (AOJND), organizație ce reprezintă principalii operatori de jocuri de noroc la distanță (online). AOJND, înființată în 2017, se prezintă ca o organizație născută din dorința de a aduce sub același acoperiș operatorii principali de jocuri de noroc la distanță, pentru o reprezentativitate clară în industrie.

Joacă responsabil!Foto: playresponsibly.ro

Asociația are ca scop principal promovarea și protejarea drepturilor și intereselor operatorilor de jocuri de noroc la distanță, licențiați în România. Membrii AOJND sunt: Betfair, eFortuna, Netbet, PokerStars, SportingBet, Stanleybet, Unibet, Baumbet, Betano, Circus, Maxbet, Efbet, Public Win și WinMaster. Președintele AOJND a comentat inițiativa Guvernului de a supraimpozita jocurile de noroc cu un procent de 40%.

Playresponsibly: Ca parte implicată în piața jocurilor de noroc, cum apreciați intenția guvernanților de a taxa jocurile de noroc cu până la 40%?

Odeta Nestor: Discutăm despre o majorare a taxelor pe retragerile jucătorilor de la 1%, 16%, 25% (impozit progresiv) cât este în prezent, la 40% fără alt prag. Adoptarea acestei măsuri va avea efectul opus celui scontat de Guvern, astfel că numărul jucătorilor pe site-urile licențiate în România se va reduce. Toți acești jucători care nu vor mai accesa site-urile legale, licențiate în România vor migra spre o zonă ilegală, cea a site-urilor nelicențiate. Pe termen scurt și mediu vor exista pierderi pentru toate părțile, inclusiv pentru Guvern, ale cărui venituri, în loc să crească, se vor reduce. Pentru jucatori, protecția va fi nulă în condițiile în care vor juca pe site-uri nelicențiate sau în locații care nu vor aplica această modificare.

Citește mai mult pe playresponsibly.ro.