Pe „Panasonic Stadium” din Suita, formația Gamba Osaka, o codașă din J-League, înfruntă pe teren propriu o forță a campionatului de fotbal din Japonia, Sanfrecce Hiroshima. Meciul de miercuri, 29 iunie, de la ora 13:00, închide prima etapă a returului de campionat.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Gamba Osaka este pe locul 16 în clasament (dintr-un total de 18 formații), o poziție care trimite la barajul de supraviețuire. Echipa dispune de brazilieni, o modă în fotbalul din Țara Soarelui Răsare, a cărei națională este calificată la Cupa Mondială din Qatar.

Sud-americanii Dawhan Fran Urano Da Purificacao Oliveira, Silva Wellington, Leandro Pereira și Patric încearcă să dea culoare echipei, însă n-au avut prea mult succes în turul campionatului.

Osaka are 4 eșecuri la rând în prima ligă internă. Ultima victorie a obținut-o pe 14 mai, 1-0 cu Kashiwa Reysol.

Sanfrecce este în lumea bună a Japoniei, pe locul 4, și trage tare să prindă Top 3: primele două locuri trimit în Champions League Asia, iar locul 3 susține baraj pentru competiția respectivă.

Cu 30 de puncte, trupa din Hiroshima se uită cu încredere în sus. Dacă liderul Yokohama Marinos pare scăpat (37 de puncte), pozițiile 2 și 3 par accesibil de atins, echipele Kashima Antlers și Kawasaki Frontale având fiecare câte 34 de puncte.

Sanfrecce este obișnuită să marcheze multe goluri, dar nu se supără dacă încasează câte un gol. Ultimele două apariții în J-League au însemnat succese cu 2-1 și cu 3-1. Între ele s-a intercalat un galop ofensiv, 5-0 cu Yokohama FC, în Cupa Împăraților.

O victorie miercuri o apropie pe Sanfrecce la numai un punct de podium. La fel ca și Gamba Osaka, și trupa din Hiroshima are brazilieni la dispoziție: Ezequiel, Junior Santos și Vieira Douglas sunt cu toții atacanți.

Spre deosebire de Gamba, care mizează pe un localnic pe banca tehnică, Sanfrecce este condusă de un antrenor titrat.

Este vorba despre Michael Skibbe, un german care a trecut pe la Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen, Galatasaray, Eintracht Frankfurt, Hertha Berlin, Grasshoppers Zurich sau naționala Greciei (2015-2018). Iar ultima oară a activat tot în fotbalul din Asia, la Al-Ain.

În 2021, cele două echipe s-au înfruntat de două ori: o dată s-a terminat 0-0, iar celălalt joc le-a revenit celor de la Sanfrecce, scor 2-1.

Superbet propune cota 1.8 pentru ambele echipe marchează.

Gamba Osaka vs Sanfrecce Hiroshima
Cota


Ambele marchează
1.8


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol