​Al 3-lea turneu de tenis de Grand Slam al anului a demarat luni, 27 iunie, la Londra, cu meciurile din primul tur de pe tabloul principal. A doua zi, marți, 28 iunie, au loc restul partidelor din runda inaugurală, una în care sunt programate să intre în arenă 5 românce: Simona Halep, Irina Bara, Mihaela Buzărnescu, Gabriela Ruse și Ana Bogdan.

Simona HalepFoto: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Cap de listă printre românce, Simona Halep are parte de o adversară care cu siguranță o va solicita serios, cehoaica Karolina Muchova, o jucătoare puternică, rezistentă și imprevizibilă.

Muchova este pe locul 81 WTA, în timp ce Simona a revenit în Top 20, fiind pe locul 18 și având statut de favorită 16 la Wimbledon.

Săptămâna trecută, sportiva din Constanța a abandonat la turneul de la Bad Homburg, în Germania, ca urmare a unor problemele la gât.

N-a disputat semifinala cu Bianca Andreescu. A fost un forfait venit după două victorii la rând. Românca se oprise în semifinale și la Birmingham, unde a cedat, la mare luptă, în fața braziliancei Beatriz Haddad Maia.

Muchova, eliminată la Roland Garros după ce s-a accidentat în meciul cu americanca Amanda Anisimova, a disputat un singur meci pe iarbă, cedat cu 0-2 la seturi, la Berlin, în fața tunisiencei Ons Jabeur.

Nu este socotită victimă sigură la meciul de marți, având în vedere că Simona Halep, învingătoare în 2019 la Londra, a avut și experiențe neplăcute pe iarbă. Spre exemplu, în 2015 a suferit înfrângere încă din prima rundă.

Karolina, care nu evoluase pe iarbă până în 2017, a uluit la Londra. Toate victoriile ei pe suprafața rapidă au venit la Wimbledon, când a intrat în sferturile de finală în 2019 și în 2021, învingând-o pe Anastasia Pavlyuchenkova și pe Paula Badosa în cursa de anul trecut.

Acum, Pavlyucenkova și restul rusoaicelor nu pot participa la Wimbledon, organizatorii interzicând prezența sportivilor din Rusia și din Belarus, ca urmare a războiului din Ucraina.

În replică, WTA și ATP au anunțat că nu vor acorda puncte la acest turneu, sportivii urmând să se înfrunte doar pentru bani.

Premiile sunt însă motivante, cele mai consistente din istorie. Campionii vor primi câte două milioane de lire sterline, în vreme de învingătorii de anul trecut, Barty (absentă, retrasă din activitate) și Djokovic, au luat acasă câte 1,7 milioane de lire sterline.

Simona Halep și Karolona Muchova nu s-au mai înfruntat în circuitul WTA. Au ocazia să-și măsoare forțele acum, iar avantajul cehoaicei este că are o vârstă cu 5 ani mai mică (25) și un joc mai variat, folosind mult slice și lovituri fine, precum „scurtele”.

Poloneza Iga Swiatek, urmată de Ons Jabeur și Cori Gauff sunt primele 3 favorite la câștigarea turneului feminin. Le urmează Petra Kvitova și Simona Halep.

Superbet are cota 1.65 pentru pariul peste 19,5 game-uri în meci.

Halep vs Muchova
Cotă


19.5 gameuri în meci
1.65


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol