Suedia nu merge la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, iar Allsvenskan, prima ligă a fotbalului, a rămas singura preocupare a microbiștilor din această țară care marchează nordul Europei.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

În etapa a 12-a de campionat, luni, 27 iunie, de la ora 20:00, campioana Malmö FF înfruntă o nou-promovată, Helsingborg IF, care mai este și „lanterna roșie” din a campionatului.

Malmö a câștigat eroic titlul în Suedia. A terminat cu 59 de puncte stagiunea trecută, la fel ca și AIK Stockholm, dar diferența a făcut-o golaverajul, 58-30, față de 45-25. Pe 3 a încheiat Djurgarden, cu 57 de puncte.

Terminând pe locul 3 în divizia secundă, Helsingborg IF și-a câștigat dreptul de a susține baraj de promovare. S-a descurcat minunat (3-1 și 0-1) în dubla cu Halmstadt, locul 14, echipă care, în ultima etapă, a remizat, scor 0-0, cu Malmö, fiind la un pas s-o deposedeze de titlu.

Malmö este nevoită să intre iute în formă. Va intra în curând în preliminariile Ligii Campionilor, forțând accederea în grupe, avându-l pe sârbul Milos Milojevic pe banca tehnică.

Ola Toivonen (35 de ani), fost la Toulouse, Sunderland, Rennes și la PSV Eindhoven, asigură liniștea în linia de atac. De doi ani, Toivonen s-a întors la Malmö, formație pentru care a mai jucat în 2007.

Malmö FF nu se mișcă senzațional în prima parte a actualei stagiuni. Este pe locul 5, cu 18 puncte. Ultimele 3 runde au adus două eșecuri. Cu doar o victorie și numai 5 puncte, Helsingborg IF este pe ultima poziție.

Din mai 2022, Helsingborg a făcut o mișcare interesantă. L-a înscăunat pe Mattias Lindström (42 de ani) pe banca tehnică și așteaptă rezultate.

Superbet are cota 2.1 pentru pariul că marchează Helsingborg.

Malmö vs Helsingborg
Cotă


Oaspeții marchează
2.1


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol