​Campionatul nipon de fotbal se află înaintea etapei cu numărul 18, prima a returului. Duminică, de la ora ora 12:00, „lanterna roșie” Vissel Kobe primește vizita formației Urawa Reds.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Pe 23 februarie în acest an, duelul de la Saitama dintre cele două grupări s-a terminat egal, 2-2. Meciul n-a fost deloc plictisitor. Gazdele au avut om eliminat, iar Vissel a ratat un penalty.

Trupa din Kobe se confruntă cu o situație disperată. Este pe ultimul loc, cu numai 11 puncte.

Echipele de pe locurile imediat de deasupra au fiecare câte 16 puncte, Shonan Bellmare și Shimizu S-Pulse. Ultimele două formații retrogradează în eșalonul inferior, iar locul 16 susține meci de baraj.

Vissel are o legiune spaniolă înrolată. Pe bancă stă Miguel Lotina, iar în teren evoluează, fără prea mult succes, Bojan Krkic, Sergi Samper și, mai presus de toți, Andres Iniesta.

Prins cu meciurile din J-League, Iniesta nici măcar n-a putut fi prezent la nunta lui Jordi Alba, fostul său coleg de la Barcelona.

Fost campion mondial și campion european cu Spania plus toate trofeele internaționale adjudecate la nivel de echipă de club cu Barcelona, Andres Iniesta a ajuns 38 de ani și s-ar putea afla la ultimul sezon în tricoul celor de la Vissel.

Micul magician de la mijlocul terenului a albit în cei 4 ani petrecuți în Țara Soarelui Răsare.

De gruparea niponă s-a legat imediat ce a pus punct perioadei de 16 ani pe care a petrecut-o la prima echipă a Barcelonei. Ar fi neplăcut, chiar rușinos, să-și marcheze cariera cu o retrogradare.

Vissel Kobe merge mai departe în Cupa Împăratului, unde, în optimile de finală, o va înfrunta pe Kashiwa Reysol. În schimb, adversara de duminică a părăsit competiția și rămâne doar cu grija campionatului.

Nici Urawa n-o duce grozav. Se află pe locul 14 în clasament, cu 18 puncte. Tot un spaniol organizează echipa, antrenorul Ricardo Suarez Rodriguez. Nu are iberici în echipă, ci a preferat să se înconjoare de nordici: danezul Kasper Junker și suedezul David Karlsson Moberg.

Superbet are cota 2.8 pentru Final 1 (victorie Vissel Kobe).

Vissel Kobe vs Urawa Reds
1

Cote 2.8


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol