​Naționala de fotbal a României se luptă să prindă locul 3 în grupa cu Franța, Italia și Slovacia, la Campionatul European Under 19. Vineri, 24 iunie, de la ora 18:30, tricolorii lui Adrian Văsîi vor testa, la Trnava, rezistența Slovaciei, gazda competiției. În celălalt meci al grupei, Franța are meci cu Italia, tot de la ora 18:30.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În timp ce România a cedat în fața Franței, scor 1-2, Slovacia a scăpat la fel de ieftin, marți, cu Italia, 0-1. La cum se prezintă situația în clasament, România se poate mulțumi cu un egal, pentru a evita ultimul loc în Grupa A, având un golaveraj mai bun decât Slovacia: 2-4, față de 0-6. Ambele sunt fără vreun punct.

Locul 3 reprezintă o țintă uriașă. Dacă primele două poziții trimit în semifinale, fiind acontate de Franța și de Italia, lupta pentru poziția care trimite în barajul pentru Cupa Mondială Under 20 din Indonezia, de anul viitor, rămâne deschisă.

După primul meci, România s-a remarcat doar cu prestația portarului Robert Popa. Omul celor de la U Craiova 1948 a fost căpitanul României U19 în duelul cu Italia U19, iar paradele sale i-au exasperat pe adversari.

Goalkeeperul oltenilor a fost lăudat la finalul partidei de celebra publicație La Gazzetta dello Sport.

Românul a făcut un meci bun și cu Franța. În această partidă, mai ales în repriza a doua, mai mulți băieți de-ai lui Văsîi au impresionat.

Se așteaptă însă o prestație mai cu zvâc de la Enes Sali, cel mai tânăr debutant din naționala de seniori a României.

Nici Nicolas Popescu nu se vede prea mult în jocul naționalei. De asemenea, nici Rareș Ilie nu repetă evoluțiile de la Rapid.

România este evaluată la doar 4,6 milioane de euro, fiind depășită de un singur jucător al Franței. Este vorba despre Isaak Toure (19 ani) de la Le Havre.

Fundașul central este evaluat la 5 milioane de euro de site-ul de specialitate Transfermarkt și este deja pe lista unor echipe importante din Europa.

Jucătorii români au participat, în cantonament, la o sesiune de informare organizată de UEFA pe tema integrității. Printre temele prezentate au fost controlul anti-doping și flagelul meciurilor trucate.

Superbet are cota 3 pentru remiză la final.

România vs Slovacia

X
Cotă
3

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol