​În 32-imile de finală ale Cupei Norvegiei la fotbal are loc un meci dezechilibrat, între Harstad și Bodo/Glimt, miercuri, 22 iunie, de la ora 19:00. Oaspeții sunt favoriți, iar pentru gazde o performanță ar fi să marcheze măcar un gol.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Campioana Bodo/Glimt a jucat finala în sezonul trecut, cedată cu 1-0 în fața celor de la Molde. Cele două echipe s-au luptat și în campionat, adjudecat cu emoții de Bodo, cu un avans de 3 puncte.

Harstad joacă în Liga a 3-a, Grupa 6, iar după 11 runde este pe locul 13, penultimul, care retrogradează. Are doar 9 puncte, dar a reușit să marcheze 21 de goluri.

Este o ligă în care formațiile din prima divizie își înscriu „sateliții”. Astfel, Harstad se luptă cu Stromsgodset 2, Mjondalen 2, Lillestrom 2 sau cu Tromso 2.

După două sezoane la rând în care a câștigat titlul, Bobo/Glimt a început obosită noul sezon intern. După 10 etape, campioana ocupă doar locul 6.

Dacă nu face ceva important, ar putea ceda coroana, diferența față de echipele din frunte, Lillestrom și Molde, fiind semnificativă.

Trupa norvegiană a fost performeră în stagiunea trecută din Europa. A fost oprită din drumul spre semifinale de AS Roma, scor general 2-5 în „sferturi”, dar Bodo a câștigat prima manșă cu 2-1.

Asta după ce, în grupe a umilit-o pe formația care avea să-și adjudece Conference League, cu tot cu al său Jose Mourinho, 6-1, apoi 2-2 în retur.

Antrenorul Kjetil Knutsen își continuă munca începută la echipă în anul 2018.

A rămas însă fără principalul marcator, Erik Botheim, vândut la începutul anului cu suma de 4 milioane de euro la formația FK Krasnodar, în Rusia.

Războiul l-a transformat pe Botheim, 22 de ani, într-un jucător liber de contract, ca urmare a războiului din Ucraina, urmat de măsurile luate de UEFA și de FIFA.

Linia ofensivă a celor de la Bodo a fost serios slăbită. Doar 3 atacanți mai sunt în lot: nigerianul Victor Boniface și norvegienii Runar Espejord și Selvag Nordas Lasse, dar Bodo se pregătește să-și fortifice echipa.

Cele două formații au dat nas în nas ultima oară în 2018, în 32-imile de finală. S-a impus Bodo cu 5-2.

De asemenea, tot în 32-imile de finală ale Cupei, pe 1 mai 2013, Bodo s-a chinut, 2-1 (gol decisiv în prelungiri). În 2004, în faza deja cunoscută, Bodo a învins cu 7-4, 4 goluri fiind marcate în prima repriză.

Superbet are cota 2.3 pentru gol marcat de Harstad.

Harstad vs Bodo/Glimt
Cotă


Marchează gazdele
2.3


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol