Încep deja primele meciuri din Liga Campionilor la fotbal. Marți, de la ora 22:30, la Reykjavik se țin calificările din runda preliminară. Pe stadionul „Víkingsvöllur” se va disputa meciul dintre echipa estoniană Levadia Tallinn și formația islandeză Víkingur Reykjavík.

Foto:

Capitala Islandei găzduiește, de fapt, un patrulater. Pe același stadion, și tot marți, dar de ora 16:00, are loc partida La Fiorita (San Marino) vs Inter Escaldes (Andorra).

Câștigătoarele din cele două jocuri se vor înfrunta în finală. Iar învingătoarea din ultimul act va merge mai departe, câștigându-și dreptul de a evolua în primul tur preliminar contra unui adversar titrat, gruparea suedeză Malmö FF, echipa care l-a lansat pe Zlatan Ibrahimovic, vânzându-l în 2001 la Ajax Amsterdam.

Levadia Tallinn este lider în Estonia, după 17 etape. Are 44 de puncte, cu 3 mai multe decât marea rivală, Flora Tallinn, situată pe locul secund.

Prima ligă din Estonia cuprinde 10 formații. Primul loc trimite în Liga Campionilor, iar locurile 2-3, în calificările pentru Conference League. Echipa clasată pe locul 9 susține baraj de menținere în prima divizie, iar ultima poziție retrogradează.

Levadia dă și „tunarul” campionatului. Gruzinul Zakaria Beglarișvili deține 10 goluri la activ, în stagiunea de față. În plin război, echipa are doi ucraineni și un rus de 19 ani, Daniil Timofeev, precum și un brazilian, Liliu. Pe bancă stă sârbul Marko Savic.

Și Vikingur este în plin sezon intern. Campionatul din Islanda a ajuns la etapa a 10-a. Totuși, deși are un meci în plus disputat, gruparea din capitală este pe locul secund, cu 19 puncte, după liderul Breidablik (24 de puncte în 9 runde).

Antrenorul echipei este un localnic, Arnar Gunnlaugsson. Acesta are la dispoziție un danez, Nikolaj Hansen, un salvadorian, Pablo Oshan Punyed Dubon, un american, Kyle McLagan, și un suedez, Oliver Ekroth.

Cele două formații nu s-au mai înfruntat, însă campionatul mai puternic este cel al Islandei. Naționala Islandei a avut și rezultate: a fost la Euro 2016, unde a fost eliminată de Franța în sferturile de finală. În plus, nu trebuie neglijat avantajul terenului propriu.

Superbet propune cota 1.75 la pariuri Cine Merge Mai Departe 2 (Víkingur Reykjavík).

Levadia Tallinn vs Vikingur Reykjavik
Cotă


CMMD 2
1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol