Reprezentativa de juniori sub 19 ani a României, angrenată în Campionatul European de fotbal din Slovacia, dispută meciul din a doua etapă, după debutul avut sâmbătă contra Italiei.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Meciul cu Franța are loc marți, 21 iunie, de la ora 21:00. Partida este teribilă pentru micii tricolori. „Cocoșii” sunt marii favoriți la câștigarea trofeului.

România lui Adrian Văsîi a debutat cu curaj la Europene. A pierdut doar la un gol diferență: 1-2. Golul tricolorilor a purtat semnătura lui Luca Andronache, unul dintre cei 8 jucători de la echipa Farul Constanța folosiți sâmbătă. Farul a fost reprezentată în tribune de managerul tehnic Gică Hagi, de președintele Gică Popescu și de directorul sportiv Zoltan Iașko.

Cu Italia, România a rezistat onorabil în prima repriză, fără să primească gol. Partea a doua a readus pe teren o Squadra Azzurra decisă să facă diferența.

A deschis scorul la două minute de la reluare, dar trupa lui Văsîi a egalat după o fază creată de Doru Andrei. Italia a presat o României înghesuită în apărare și a înscris din nou, în minutul 68, când s-a dus cu mingea până-n poartă.

Franța a defilat la debut, iar atacanții și-au făcut treaba. Toți oamenii din față au marcat. Alan Virginius, de la Sochaux, și Ange-Yoan Bonny, de la Parma, au izbutit chiar o „dublă”, în timp ce Loum Tchaouna, de la Rennes, a deschis scorul, în minutul 16.

Obiectivul declarat al României este să prindă locul 3, care trimite în barajul pentru Cupa Mondială Under 20 de anul viitor. Primele două poziții par acontate de Franța și de Italia.

În prima etapă, Franța a învins gazda Slovacia cu 5-0 și s-a instalat în fruntea grupei. Forța de joc a „cocoșilor” sperie concurența. Franța vine cu jucători aflați sub contract cu Rennes, Nancy, Lens sau Tottenham.

Ar fi bine ca România să nu încaseze mai multe goluri decât a luat Slovacia, cu care se va bate pentru ultimul loc. Ritmul de meciuri îl va determina pe selecționer să schimbe primul 11. Contra Italiei s-a observat neputința fizică a românilor.

„Am întâlnit o echipă puternică, agresivă, dar cu puțin mai mult curaj și încredere puteam să obținem un punct. Suntem la alt nivel, este clar. Luăm bun faptul că am avut și noi ocazii de a marca.

Dacă vom avea curaj și încredere, putem obține un rezultat favorabil cu Franța. Ne vom bate pentru asta. Suntem sus și aceștia sunt adversarii, asta este. Sperăm să facem în continuare cât mai bine și să obținem ce ne-am propus din acest turnneul final”, își face singur curaj Adrian Văsîi.

Superbet are cota 2.4 pentru peste 2.5 goluri la secțiunea Total Goluri Franța U19.

România vs Franța Cotă


Total goluri Franța - peste 2.5
2.4


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol