​În campionatul de fotbal din Norvegia, duminică, 19 iunie, de la ora 19.00, se dispută partida dintre Lillestrom, suprinzătorul lider, și o formație de mare tradiție, Rosenborg. Este etapa a 10-a în Eliteserien, prima ligă din Norvegia. Vorbim despre o divizie în care se marchează multe goluri.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

În Norvegia, țară care nu va fi reprezentată la Cupa Mondială din Qatar de echipa națională, stadioanele sunt mici, dar cochete.

Meciul dintre Lillestrom și Rosenborg se va disputa pe o astfel de arenă, în orașul Kjeller, pe „Åråsen Stadion”, cu o capacitate de 11.637 de locuri.

Lillestrom este prima în clasament, cu 24 de puncte în 10 runde, având un meci în plus disputat față de rivală. Are cel mai bun atac, 21 de goluri, și cea mai bună apărare, 7 goluri. Echipa n-are niciun eșec, având 7 victorii și 3 remize. În ceafă îi suflă Molde, formație aflată la o distanță de doar două puncte.

Lillestrom îl are pe bancă pe experimentatul Geir Bakke, 53 de ani, aflat din ianuarie 2020 la cârma echipei. Astfel, timp de doi ani a reușit să sudeze un prim 11 redutabil. Principalul marcator este Akor Jerome Adams, un nigerian de 22 de ani, înalt de 1,90 metri.

Politica nordicilor este să lanseze tineri care pot fi vânduți la scurt timp în campionatele medii și mari din Europa. Așa a plecat și Erling Haaland, un produs al clubului Molde. A ajuns inițial la Salzburg (Austria), apoi la Borussia Dortumund (Germania), iar acum se pregătește pentru debutul la Manchester City (Anglia).

În pauza care a făcut loc echipelor naționale, angrenate în Liga Națiunilor, Lillestrom a pierdut, scor 0-1, cu HamKam, în timp ce, a doua zi după meciul său, pe 13 iunie, Rosenborg a dispus cu 2-0 de Aalesund. Doar că meciurile de verificare nu sunt mereu relevante.

S-au dus vremurile în care Rosenborg fluiera prin campionat și impresiona în grupele Ligii Campionilor. De atunci, Molde și Bodo/Glimt i-au suflat cupele și pozițiile fruntașe. Trupa din Trondheim caută cu disperare revenirea în elită.

Rosenborg este pe locul 8, cu 14 puncte în 9 runde. Linia de clasament conține 3 victorii, 5 remize și un eșec, golaveraj 15-10.

La gruparea din Trondheim, cărțile le face o legendă a nordicilor: Kjetil Andre Rekdal, 53 de ani, adus la cârma echipei în decembrie 2021. Tehnicianul a avut experiențe la Valerenga, Aalesund, Start și la HamKam.

Superbet are cota 1.75 pentru ambele echipe marchează.

Lillestrom vs Rosenborg
Cotă


Ambele marchează
1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol