​Naționala de fotbal Under-19 a României intră în arenă la Campionatul European. Debutul are loc sâmbătă, 18 iunie, de la ora 21:00, pe „MOL Arena” din Dunajska Streda, contra Italiei.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Din Grupa A, care se dispută la Trnava și la Dunajska Streda, mai fac parte gazda competiției, Slovacia, și Franța.

La casele de pariuri, Franța (cota 3.5) este favorită la câștigarea trofeului, iar Italia este a 3-a favorită (cota 5). România are antepenultima șansă (cota 12).

Doar Israel și Slovacia sunt mai slab cotate. Așadar, tricolorii mici s-ar bucura să nu piardă rău contra Squadrei Azzurra.

După dezamăgirile produse de naționala de seniori a României în Liga Naționilor (0-2 și 0-3 cu Muntenegru), microbiștii caută alinarea în evoluțiile unei selecționate de juniori, în speranța că măcar cei mici nu vor da greș sau măcar nu se vor face de râs.

România U19 a reușit să se califice la Campionatul European din Slovacia după meciurile din etapa a doua a grupei din Turul de Elită. Este prima dată când România U19 accede la un turneu final de Campionat European la finalul unor calificări.

Reprezentativa de juniori „tricoloră” a mai fost prezentă la un EURO U19, ediția din 2011, dar s-a calificat atunci automat (nu în urma unor preliminarii), datorită statutului de țară gazdă. Turneul final se va disputa în perioada 18 iunie - 1 iulie 2022.

România este pregătită de antrenorul Adrian Văsâi, manta de vreme rea la FRF, și îl include în lotul lărgit pe fiul lui Gică Popescu. De la Farul Constanța, selecții au venit și pentru Ștefan Bodișteanu, Eduard Radaslavescu, Răzvan Tănasă și pentru tehnicul Enes Sali.

Vedeta echipei este decarul Rareș Ilie (Rapid), care vine după un sezon spectaculos în tricoul giuleștenilor.

„Tricolorii” au trecut în primele două runde de Georgia, 5-1, și de Croația, 2-1, însă au cedat în ultimul meci, scor 0-3, împotriva Islandei.

România U19 și-a aflat apoi adversarii de la EURO 2022, competiție la care ambasadorul turneului este fostul fundaș slovac Martin Skrtel, internațional cu peste 100 de meciuri și fost jucător la Liverpool (2008-2016).

Sunt două grupe de câte 4 echipe, iar în urma acestei faze, cele mai bune două echipe din fiecare grupă merge în semifinale și se califică implicit la Mondialul U20 din 2023, întrecere găzduită de Indonezia. Pentru al 5-lea loc european la Mondial se joacă baraj între locurile 3 din cele două grupe.

Meciurile din grupe se vor disputa pe 18, 21 și 24 iunie (Grupa A), respectiv 19, 22 și 25 iunie (Grupa B), semifinalele și barajul pentru Mondialul U20 pe 28 iunie, iar finala turneului, pe 1 iulie.

Superbet are cota 1.38 pentru Final 1 (victorie Italia).

Italia vs România
1

Cotă 1.38


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol