​Meci de titlu în NBA, campionatul nord-american de baschet. După ce Golden State Warriors și-a fructificat, duminică noapte, avantajul terenului propriu, scorul general a devenit 3-2, iar joi noapte (vineri, 17 iunie, de la ora 4.00, în România) are loc meciul 6. Se joacă după sistemul „cel mai bun din 7” sau „cine ajunge primul la 4”.

Minge de baschet Foto: Michael Sullivan/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

După cele 43 de puncte realizate în meciul 4, în care a arătat o formă de „extraterestru”, Stephen Curry n-a mai fost „vioara întâi” în meciul 5. A revenit cu picioarele pe pământ: Curry este om, a fost concluzia analiștilor.

Victoria din meciul 5 al finalei, scor 104-94, poartă semnătura lui Andrew Wiggins, care a trecut de la statutul de surpriză în echipă la certitudine. Acum, disputa se mută în „TD Garden” din Boston.

Steph Curry a părut obosit duminică: doar 16 puncte, fiind pentru prima dată în carieră, în play-off, fără să aibă o triplă.

„Din fericire, să marchez nu este singurul lucru pe care știu să-l fac pe teren. O să arunc mai bine în următorul meci, pe care abia aștept să-l joc”, a spus Steph, cu o medie de 34,3 puncte pe meci, fiind favorit la titlul de MVP.

Antrenorul Steve Kerr și-a găsit cartea câștigătoare: Andrew Wiggins. Canadianul a jucat un rol esențial în Game 5, terminând cu 26 de puncte și 13 recuperări, la care a adăugat o muncă defensivă extraordinară.

Wiggins a fost „cules” de la Minnesota și se simte minunat în California. „Sunt mulți oameni inteligenți aici, care se bucură de succesele altora și te pun în situația de a fi cea mai bună versiune a ta”, apreciază Wiggins.

Pe lângă Wiggins, Jordan Poole, Gary Payton II și Draymond Green au prins curaj. „Avem mulți jucători pregătiți să-și ofere aportul, capabili să fie pregătiți și să mențină un nivel ridicat, indiferent de cât de mult sau de puțin joacă”, a spus Payton. Astfel, Golden State se află la un pas de titlu.

Antrenorul rival, Udoka, spune că adevărata problemă la Boston este atacul.

Apărarea celor de la Celtics a cedat întotdeauna cu peste 100 de puncte, mergând până la 108 de puncte încasate.

În atac, în schimb, Boston are fluctuații: a înscris întotdeauna mai puțin de 100 de puncte, în cele 3 înfrângeri, și a pus întotdeauna în coș cel puțin 116 puncte, în cele două victorii.

Duminică seară, Boston a bifat două jocuri la rând cedate pentru prima dată în acest play-off. A treia va înseamna ratarea titlului.

Superbet oferă cota 2.55 pentru Final 2, victorie Golden State Warriors.

Boston Celtics vs Golden State Warriors


2
Cotă

2.55

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol