Fotbalistul român Nicolae Stanciu încearcă să rămână în atenția microbiștilor cu evoluțiile de la Wuhan Three Towns. A marcat două goluri pentru noua lui formație, ambele în același meci, și se bate pentru titlu în Super League.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

În prima ligă de fotbal din China, miercuri, 15 iuni, ora 14:30, în etapa a 4-a de campionat se vor înfrunta primele două clasate, Wuhan FC și Wuhan Three Towns. După primele două jocuri, liderul Wuhan Three Towns avea 6 puncte și un golaveraj de echipă mare: 10-0.

Doar că meciul din etapa a 3-a, de sâmbătă, a adus o remiză nedorită. În jocul cu Shanghai Shenhua, din deplasare, Wuhan Three Towns a fost egalată în ultimul minutul 90+3 și a cedat șefia. Internaționalul român a evoluat 76 de minute.

Rezultatul a detronat-o de pe prima poziție pe Wuhan Three Town, în detrimentul rivalei locale Wuhan FC, singura care are maximum de puncte, golaveraj 4-1, urmare a victoriei, 1-0, cu Guangzhou FC.

Fotbalul din China, odinioară un El Dorado, se redimensionează. A intrat la apă, la nivel de investiții. Nu se mai aruncă sume mari, după ce gigantul imobiliar Evergrande a s-a prăbușit și n-a mai putut susține investițiile.

Nume mari din fotbal au decis să plece din China, în frunte cu italianul Fabio Cannavaro, sărăcind nivelul din Super League.

Așa se face că transferul lui Nicolae Stanciu la Wuhan Three Towns, pentru 4 milioane de euro, reprezintă cel mai scump transfer realizat în prima ligă din China în startul noului sezon competițional.

Stanciu s-a confruntat cu o situație dificilă la Wuhan, după creșterea numărului de cazuri de coronavirus. Startul campionatului Chinei a fost amânat.

Selecționerul României a anunțat că Nicolae Stanciu rămâne în atenția echipei naționale, dar și-a manifestat îngrijorarea față de situația actuală a mijlocașului ofensiv.

„Sincer, am simțit lipsa lui Stanciu de la echipa națională. Chiar și băieții comentau lucrul ăsta. E o problemă cu el care mă îngrijorează foarte tare. Din păcate, situația medicală din China este dramatică, din ce știu”, a comentat selecționerul Edi Iordănescu neselecționarea la cele 4 jocuri din Nations League.

Superbet are cota 1.77 pentru GG (ambele echipe marchează).

Wuhan FC vs Wuhan Three Towns GG


Cotă 1.77


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol