Naționala de fotbal a României are o singură șansă, victoria, în partida cu Muntenegru. Meciul are loc marți, 14 iunie, de la ora 21:45, pe stadionul din Giulești. În tur, Muntenegru a învins neașteptat pe teren propriu, scor 2-0, la capătul unei evoluții jenante a României.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

În Grupa 3 din Liga B, tricolorii suferă, fiind pe ultimul loc, cu 3 puncte, strânse în jocul cu liderul Finlanda.

După 3 etape, Bosnia, socotită cea mai valoroasă, conduce ostilitățile în grupa tricolorilor, cu 5 puncte, urmată de Finlanda și de Muntenegru, ambele cu câte 4 puncte. România este ultima, mândrindu-se cu victoria contra Finlandei.

România s-a mai îmbujorat, după succesul cu Finlanda, scor 1-0. Până la jocul de sâmbătă, n-avea niciun gol marcat și niciun punct.

A spart gheața sâmbătă seară și s-a descătușat, la finele unei partide în care a dominat în prima parte, marcând o dată și ratând un penalty, dar a suferit în partea secundă.

Rezultatul l-a ajutat pe selecționerul Edward Iordănescu să scăpe de critici. Asta cel puțin până la următorul joc. Antrenorul cere periodic răbdare. „Eu am 20 de zile la națională, iar adversarul meu din Finlanda are 7 ani”, a reclamat tehnicianul „tricorilor”.

Meciul cu nordicii a adus un eveniment uluitor. Doi jucători titulari, Rațiu și Sorescu, au sângerat înainte de startul jocului, astfel că riscul unei recidive îl sperie pe Edi Iordănescu.

România îi pierduseră deja pe Cristea și pe Alibec și are o situație în clasament care nu-i dă voie să se gândească la altceva în afară de izbândă. Iar adversarul chiar îi permite să spere, fiind unul limitat.

Muntenegru și-a arătat potențialul în deplasarea din Finlanda. A primit două goluri în decurs de câteva minute, apoi, deși a avut la dispoziție o întreagă repriză secundă, n-a avut forță de reacție.

Astfel, succesul cu România a fost șters cu buretele. Totuși, meciul 3 din grupă a arătat o altă față a Muntenegrului.

Adversara României s-a chinuit sâmbătă, cu Bosnia. A izbutit golul egalizator în minutul 77 prin Marusic, de la Lazio Roma.

Spre deosebire de România, care a suferit după pauză contra Finlandei, Muntenegru a pus presiune pe adversar.

Asta indică picioare prospete. Iar forma fizică a celor două echipei va conta mult la meciul de marți, care încheie o serie de 4 jocuri solicitante.

Superbet are cota 1.9 pentru Șansă Dublă X2 (remiză sau victorie Muntenegru).

România vs Muntenegru

X2
Cotă
1.9

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol