​Meciurile mari din Liga Națiunilor la fotbal se țin lanț în Grupa 3 din Liga A, unde Anglia, Italia, Ungaria și Germania se luptă la baionetă pentru primul loc.

Foto:

În etapa a 4-a, marți, 14 iunie, de la ora 21.45, Italia se deplasează la Monchengladbach, pe „Borussia-Park”, ca să încurce o Germanie care pornește cu statut de favorită.

Partida va fi arbitrată de românul Istvan Kovacs. „Centralul” din Carei trage tare pentru a prinde un loc la Campionatul Mondial din Qatar 2022, după ce în sezonul abia terminat a oficiat cu succes la mai multe meciuri din cupele europene.

Există mult respect și un echilibru enorm între cele două forțe mondiale, indiferent de momentul de formă în care le prinde înfruntarea. Este și motivul pentru care multe meciuri directe s-au încheiat la egalitate.

Italia s-a apucat de reconstrucție, după ce s-a văzut eliminată de Macedonia de Nord din drumul spre Cupa Mondială din Qatar.

Aureolat campion european, selecționerul Roberto Mancini n-a primit critici nici măcar după 0-3 cu Argentina.

I se cere numai să facă mai repede și inspirat schimbul de generații, astfel încât Squadra Azzurra să nu mai tremure în viitoarele preliminarii.

Mai departe de meciul din tur, încheiat 1-1, Germania și Italia s-au mai duelat în 2016. Și au făcut-o chiar de 3 ori într-un singur an.

Între două meciuri de verificare, 4-1 pentru Germania și 0-0, s-a inserat un joc oficial, contând pentru sferturile de finală ale Europenelor. A fost și atunci echilibru. La final, s-au impus nemții, dat au făcut-o la penalty-uri.

Exceptând jocul de la Bologna, de la începutul acestei luni, Italia și Germania s-au confruntat în 35 de ocazii: azzurrii au obținut 15 victorii, iar 11 jocuri s-au terminat nedecis.

Clasamentul grupei este unul încurcat. Italia este prima, cu 5 puncte, urmată de Ungaria, 4 puncte, Germania - 3 puncte. Pe ultimul loc este Anglia, cu două puncte reușite din remize cu Germania și Italia. Brritanicii riscă mult, ultima poziție trimițând în Liga B.

Grupa este echilibrată. Nicio formație n-a marcat mai mult de 3 goluri în jocurile programate până acum. Iar surpriza este Ungaria, în timp ce dezamăgirea poartă numele Angliei, vicecampioana Europei.

Superbet are cota 3.75 pentru remiză în meciul Germania - Italia.

Germania vs Italia

X
Cotă
3.75

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol