Situație încâlcită în Grupa 1 din Liga A, unde Franța și Croația au amândouă nevoie de victorie, în partida de luni, 13 iunie, de la ora 21:45. Finala Cupei Mondiale din 2018 se rejoacă în Liga Națiunilor.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Un prim duel s-a terminat nedecis, 1-1, la Split, în urmă cu o săptămână. Oaspeții au condus cu 1-0 și păreau scăpați în câștigători.

Gazdele au fost norocoase și au pedepsit cu un gol formula experimentală trimisă pe teren de Didier Deschamps. Acum, la Paris, Franța vrea musai victoria.

Ultimele meciuri din această serie infernală ar trebui să aducă în teren formula de bază a Franței. Sunt însă probleme în lotul „cocoșilor”.

Benjamin Pavard, Léo Dubois, Kingsley Coman, Jonathan Clauss, Jules Koundé, Nordi Mukiele: în ultimele două sezoane, poziția de fundaș dreapta a cunoscut cea mai mare rotație.

Cu 5 luni înainte de Cupa Mondială, problema rămâne: niciun jucător enumerat mai sus nu oferă suficiente garanții, scriu jurnaliștii din Hexagon. Cel puțin împotriva adversarilor de foarte înalt nivel.

Iar lui Didier Deschamps i se tot face vânt de la cârma naționalei. Se știe că Zinedine Zidane stă la pândă. Deși „Zizou” are și alte soluții. Șeful statului, Emmanuel Macron, îl cere pe Zidane antrenor la PSG.

Întrebat despre o posibilă sosire a lui Zinedine Zidane pe banca PSG, președintele Republicii nu și-a ascuns dorința de a-l revedea acasă pe campionul mondial din 1998.

„Nu am vorbit cu el. Dar am mare admirație pentru el, ca jucător și ca antrenor”, a spus Emmanuel Macron, la microfonul postului RMC.

„A câștigat cele 3 cupe majore (3 Ligii Campionilor cu Real Madrid), pe care le râvnim foarte mult pentru cluburile noastre. Vreau să revină și să promoveze Franța”, a afirmat Macron.

9 jocuri precedente s-au derulat între cele două echipe naționale: 6 victorii pentru „cocoși” și 3 remize.

Ambele sunt cu gândul la un obiectiv mai important: Mondialul din Qatar. Benzema și colegii săi vor fi în grupa cu Danemarca și Tunisia, a patra echipă urmând să fie decisă de play-off.

Naționala lui Brozovic și Perisic va înfrunta Maroc, Canada și Belgia.

Superbet are cota 1.62 pentru Final 1 (victorie Franța).

Franța vs Croația
1

Cotă 1.62


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol