Derby de gală în Peninsula Scandinavă, între naționalele Norvegiei și Suediei, duminică, 12 iunie, de la ora 19:00. Niciuna nu merge la Mondiale, așa că le-a rămas să tragă tare în Grupa 3 din Liga B a Ligii Națiunilor.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Cu Danemarca, formație calificată la turneul final suprem, având statut de „regină” în zona de nord a Europei, Norvegia și Suedia își dispută poziția secundă.

Norvegia a fost departe de un loc la turneul final din Qatar. N-a prins nici măcar locul 2 în grupa adjudecată de Olanda. Poziția secundă i-a fost suflată de Turcia, intrată pe mâna neamțului Kuntz.

În 2022 însă, Norvegia n-a dat greș în niciun meci. Doar victorii, cu un singur gol încasat în 4 jocuri.

A câștigat lejer cele două meciuri amicale din martie, 2-0 cu Slovacia și 9-0 cu Armenia, urmate în iunie de startul furibund în Liga Națiunilor: 1-0 cu Serbia și 2-1 cu Suedia.

Vikingii sunt duși în spate de atacantul minune Erling Haaland, cel care a lăsat-o pe Borussia Dortmund și a luat-o pe urmele tatălui său, semnând cu Manchester City, campioana Angliei.

Toată echipa este în slujba masivului vârf, iar debutul în Nations League a adus un succes puțin scontat pe terenul Serbiei, o formație care va fi la iarnă în Qatar.

Suedia rătăcește de ceva timp în căutarea unui lider adevărat. Revenit la națională, Zlatan Ibrahimovic nu poate ajuta prea tare echipa, fiind mai mult accidentat pe final de carieră.

La suedezi se evidențiază, ușor, două nume. Dejan Kulusevski devine om de bază la Tottenham, sub comanda lui Antonio Conte, după ce prindea greu echipa la Juventus.

De asemenea, este de așteptat ca atacantul Alexander Isak, care ar avea nevoie de o echipă mai importantă decât Real Sociedad, să explodeze.

Suedia a dezamăgit în calificările pentru Mondiale. N-a avut forța să treacă peste Spania și a aterizat în play-off. A trecut cu emoții de Republica Cehă, dar s-a împotmolit în fața Poloniei. Startul în Liga Națiunilor a adus o victorie cu 2-0 în fața Sloveniei.

Superbet are cota 2.3 pentru G2+ (Norvegia marchează două sau mai multe goluri).

Norvegia vs Suedia
G2+


Cotă 2.3


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol