Codașele din Grupa 2 a Ligii A și-au dat întâlnire la Geneva, joi, 9 iunie, de la ora 21:45, în etapa a 3-a de meciuri din Liga Națiunilor.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Elveția are un an pe care trebuie să-l uite cât mai iute. Înaintea înfrângerii cu Portugalia, 0-4 la Lisabona, de duminică, nu reușise nicio victorie în cele 4 meciuri disputate în 2022, bifând o remiză (un amical cu Kosovo) și 3 eșecuri (celor două înfrângeri din ultima săptămână li se adaugă eșecul cu Anglia, de pe 26 martie).

Iar lucrurile arată rău și în grupa de Nations League. Ultima poziție, pe care se află acum „ceasornicarii”, fără niciun punct (golaveraj 1-6), trimite direct în Divizia B a întrecerii.

N-a fost mereu așa greu pentru Elveția, care a terminat en-fanfare 2021, cu un succes cu 4-0 în fața Bulgariei, victorie care i-a adus primul loc în Grupa C.

Asta a însemnat calificarea directă la Cupa Mondială, trimițând Italia într-un baraj care i s-a dovedit fatal campioanei Europei.

La 47 de ani, Murat Yakin pare că deține vârsta și experiența ideale pentru a transmite entuziasm echipei.

Însă ultimele rezultate l-au pus în discuție. Selecționerul are de înlocuit experiența lui Shaqiri și a lui Seferovic, ambii ajunși la 30 de ani și lipsiți pe alocuri de forță și de motivație, la fel ca și un alt lider, Xhaka, 29 de ani.

Rămâne de văzut cum va fi forma lui Xherdan Shaqiri, care de 6 luni joacă în MLS, la Chicago Fire.

Spania a avut un început lent de campanie. În sezonul trecut de Nations League, ultimul meci a adus o înfrângere cu Franța, 0-1.

Apoi, 4 victorii la rând, dintre care două în 2021, în preliminariile mondiale, apoi două succese în cele două meciuri amicale din luna martie, 2-1 cu Albania și 5-0 cu Islanda.

După ce a primit gol în prelungiri de la Portugalia, Spania a avut noroc cu carul contra Cehiei, în deplasare. A egalat Iñigo Martínez pe final, iar asta l-a determinat pe selecționerul Luis Enrique să recunoască că echipa „trebuie să-și îmbunătățească multe lucruri”.

Totuși, La Roja nu se află în criză: a marcat în ultimele 16 meciuri consecutive. Iar barcelonezul Gavi a scris istorie duminică, când a devenit cel mai tânăr marcator al țării sale, la vârsta de 17 ani și 304 de zile.

Spania are semnalul de alarmă tras, după remizele din primele două jocuri, cu Portugalia acasă și cu Cehia în deplasare, așa că nu-și permite să rateze și al treilea joc.

Superbet dispune de cota 1.95 pentru Final 2 (victorie Spania).

Elveția vs Spania


2
Cotă

1.95

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol