Naționala de fotbal a Belgiei revine după 5 zile pe terenul din Bruxelles, ca să înfrunte Polonia, miercuri, 8 iunie, de la ora 21:45. Se joacă în Grupa 4 a Diviziei A, din care mai fac parte Țara Galilor și Olanda/Țările de Jos, și este runda cu numărul 2.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Belgia a suferit un șoc în partida de săptămâna trecută. Vecina Olanda i-a administrat un 4-1 sever, uitând de faptul că se înțeleg de minune ca națiuni, iar în anul 2000 au organizat în parteneriat Campionatul European. Golul de onoare al „dracilor” a picat în prelungiri, iar gazdele vor să reia de acolo ascensiunea.

Se spune că o formație mare nu face două meciuri consecutive proaste. Iar Belgia este socotită o națională de mare calibru.

Nu degeaba ocupă locul 2 în clasamentul FIFA, după Brazilia. Din grupa sa, Olanda este pe 10, Țara Galilor se situează pe 18, iar Polonia - pe 26.

Teoretic, victoria nu le poate scăpa elevilor lui Roberto Martinez, însă Liga Națiunilor este o competiție mai ciudată, tratată cu superficialitate de anumite naționale. Iar Belgia a arătat implicare minimă la jocul cu Olanda.

La polonezi este liniște și bucurie în lot. Victoria cu 2-1 în fața unor galezi cu gândul la finala play-off-ului de Cupa Mondială s-a conturat totuși greu, mai ales că Robert Lewandowski n-a marcat în jocul din prima etapă. Leșii au revenit de la 0-1 pe tabelă.

Atacantul care a anunțat că o părăsește pe Bayern Munchen a profitat de zilele libere și fost prezent, sâmbătă, la Paris, în tribune, la meciul de tenis câștigat de conaționala Iga Swiatek în finala cu Coco Gauff.

Apoi, duminică, „Lewa” a asistat și la finala masculină de la Roland Garros, jucată între spaniolul Rafael Nadal și norvegianul Casper Ruud. Trofeul i-a revenit lui Rafa, care are 14 titluri pe zgura pariziană și un total 22 de titluri de Grand Slam în carieră.

Belgia și Polonia nu s-au întâlnit prea des, de-a lungul istoriei. În calificările pentru Euro 2008, Polonia a avut două victorii, 2-0 acasă și 1-0 în deplasare. Belgia nu avea reputația și forța din prezent.

În istoria modernă, belgienii au în palmares un singur succes. Celelalte dueluri au avut loc în 2003 (3-1 Belgia), 2002 (1-1) și 1985 (0-0).

Superbet propune cota 1.57 pentru 2-4 goluri în meci.

Belgia vs Polonia Cota


2-4 goluri în meci
1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol