​Meci mare în Liga Națiunilor la fotbal, luni, 6 iunie, de la ora 21:45. Este reeditarea finalei mondiale din Rusia, de acum 4 ani, Franța - Croația. De această dată, meciul se ține la Split, pe stadionul „Poljud”. Din Grupa 1 a Diviziei A mai fac parte Danemarca și Austria.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

Vor fi multe vedete pe metru pătrat în jocul de la Split. Recent câștigător cu Real Madrid a Ligii Campionilor, croatul Luka Modric este un fost Balon de Aur, iar francezul Karim Benzema, colegul său de la echipa de club, probabil viitorul câștigător al prețiosului trofeu.

Finala din 2018, decisă în favoarea „cocoșilor” cu 4-2, nu este ultimul duel direct. Cele două selecționate s-au revăzut în Nations League, în 2020.

Franța a câștigat o dată cu același 4-2 și o dată cu 2-1. În ultimii 25 de ani, singurele rezultate pozitive pentru croați sunt remizele din 2004 (2-2) și 2011 (0-0).

Croația nu se lipește de victorii când dă ochii cu Franța. În 1998, în semifinalele Cupei Mondiale, „cocoșii” s-au impus cu 2-1, revenind de la 0-1 (gol Suker), după „dubla” fundașului Thuram.

Franța avea o generație de aur cu Barthez, Blanc, Lizarazu, Petit, Vieira, Desailly, Djorkaeff, Henry, Trezeguet, dar, mai ales, Zidane.

Franța este actuala deținătoare a Ligii Națiunilor, iar la iarnă vizează să-și păstreze titlul suprem. Gruparea franceză a disputat vineri jocul cu Danemarca, iar contra Croației ar putea face rotație în lot.

Liniștea echipei a fost dată peste cap de faptul că, marți, tatăl selecționerul Didier Deschamps a murit, iar antrenorul a fost nevoit să plece din cantonament.

5 victorii, două remize și niciun joc pierdut. Aceasta este foaia de parcurs a Franței în preliminariile pentru Cupa Mondială.

Din 2020 până astăzi, echipa lui Deschamps a fost răpusă în doar trei meciuri: la penalty-uri cu Elveția, la Campionatul European, într-un amical împotriva Finlandei, în noiembrie, în urmă cu doi ani, și de Danemarca acum câteva zile.

Cifrele de atac și apărare sunt incredibile: 17 goluri marcate în cele mai recente 4 deplasări (o medie de 4,25 pe meci) și un singur gol primit.

Superbet are în ofertă cota 1.93 pentru GG (ambele marchează), la secțiunea GG Combo.

Croația vs Franța
GG


Cotă 1.9


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol