Finala NBA, campionatul nord-american de baschet, le opune pe echipele Golden State Warriors (53-29 raportul victorii-eșecuri în sezonul regulat) și Boston Celtics (51-31).

Minge de baschet Foto: Michael Sullivan/CSM / Shutterstock Editorial / Profimedia

Se joacă după sistemul „cel mai bun din 7” sau „cine ajunge primul la 4”.

Meciul 2 are loc duminică noapte, în România fiind luni dimineață, ora 3:00, în „Chase Center” din San Francisco, arena care a găzduit și primul joc (câștigat de Boston, echipă care conduce cu 1-0 la general).

„Războinicii” pot profita de factorul „teren propriu” și de experiența superioară.

Echipa lui Steve Kerr este socotită ușor favorită de casele de pariuri, dar Celtics se prezintă la capătul unui post-sezon încurajator, în care a probat că are rezerve de energie și de sânge rece, în meciurile decsive. Ambele cluburi au avut parte de sezon lung și intrigant.

Golden State revine în elită după doi ani „sabatici”, perioadă în care l-a pierdut pe Kevin Durant. Și-a asigurat accesul în vârful Conferinţei de Vest.

Stephen Curry rămâne o garanție pentru Golden State, starul care duce echipa în spate. Dar nu este singur.

Puțini ar fi prevăzut un sezon atât de productiv pentru Andrew Wiggins, care va trebui să blocheze un rival de top de la Celtics, Jayson Tatum.

Canadianul are o medie de 15,8 puncte pe meci și reprezintă un sprijin ofensiv important pentru Splash Brothers, duetul Curry-Thompson.

Antrenorul de la Boston, Ime Udoka, nu are cota de piață a lui Steve Kerr, dar, cu siguranță, are mai multă „foame” de victorii.

Iar succesul din finala Conferinței de Est, când a trecut cu stil mare de Miami Heat, cu tripleta Tatum-White-Smart în mare formă, o arată din plin.

Elementul odihnă este, de asemenea, important. Golden State a avut pauză mai multe zile, terminând finala Conferinței de Vest mai devreme (a trecut cu 4-1 la general de Dallas Mavericks). În schimb, „verzii” au avut de tras cu băieții din Florida, 4-3 cu Miami Heat.

Pronosticul specialiștilor este că Golden State se va impune cu 4-2 la general.

Primele două partide sunt în San Francisco, apoi Boston va fi gazdă de două ori la rând, apoi, alternativ, dacă va mai fi nevoie: în San Francisco (meciurile 5 și 7), respectiv în Boston (6).

Așadar, Golden State are avantajul că beneficiază de posibilitatea să joace 4 meciuri pe teren propriu.

Superbet are cota 1.67 că Golden State Warriors va învinge în partida de duminică noapte.

Golden State Warriors vs Boston Celtics 1

Cote 1.67


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol