​Ultima națională de fotbal calificată la turneul final mondial din Qatar (21 noiembrie - 18 decembrie 2022) din zona Europa urmează să fie cunoscută duminică seară, 5 iunie, la finalul jocului care va începe la ora 19:00, pe „Cardiff Stadium” din capitala galeză.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Pentru acest loc vor lupta la baionetă Țara Galilor și Ucraina. Naționala afectată de război a dispus miercuri, la Glasgow, de Scoția cu 3-1 și și-a câștigat locul în finala play-off-ului.

Galezii au evoluat miercuri în Polonia, în Grupa 4 a Diviziei A. Au condus cu 1-0, dar au fost „întorși” de leși.

Deși era un meci oficial, contând pentru Liga Națiunilor, antrenorul Page a socotit că barajul de duminică este mai important pentru viitorul echipei. Astfel că vedeta Gareth Bale a fost menajată, urmărind jocul din tribune.

Dincolo, problemele Ucrainei sunt binecunoscute. Jucătorii din campionatul intern, proveniți de la Dinamo Kiev și de la Șahtior Donețk, nu mai au meciuri oficiale în picioare după invazia din 24 februarie care a atras întreruperea campionatului.

Dar, din fericire, Ucraina are piloni „sudați” în străinătate. Din Premier League provin 3 oameni de bază: Mykolenko (Everton), Zinchenko (Manchester City) și Yarmolenko (West Ham United). Iar atacantul Roman Yaremchuk s-a descurcat onorabil la Benfica Lisabona, cu care a ajuns departe în Liga Campionilor.

Ultima înfruntare directă a avut în 2016, scor 1-0, un meci amical decis de Yarmolenko. Iar mai în spate, două rezultate de 1-1, ambele în 2001, în calificările pentru Cupa Mondială din Japonia și Coreea de Sud.

Superbet pune la bătaie cota 5.5 pentru 1-1 scor corect.

Țara Galilor vs Ucraina
Cotă


Scor corect 1-1
5.5


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol