În Liga Națiunilor la fotbal, sâmbătă, 4 iunie, de la ora 21:45, intră în arenă campioana Europei, Italia, și Germania. Celelalte două formații din Grupa 3 a Diviziei A sunt Anglia și Ungaria.

Minge de fotbalFoto: Dppi/Joaquin Corchero / Zuma Press / Profimedia

În timp ce Germania s-a odihnit, Squadra Azzurra a primit o lecție de fotbal usturătoare, la mijlocul săptămânii, de la Argentina.

Revenită pe Wembley la un an de la câștigarea titlului continental, formația lui Roberto Mancini a arătat că n-a trecut peste șocul ratării calificării la Cupa Mondială din Qatar.

Italia s-a făcut de râs pe „Wembley”, cedând cu scor de neprezentare în fața Argentinei, în Finalissima, competiție scoasă din joben de mai-marii fotbalului mondial, în care campioanei Europei i s-a opus campioana Americii de Sud.

Italia are ocazia revanșei contra nemților, în Grupa 3 a Diviziei A din cadrul Ligii Națiunilor, mai ales că partida se joacă în Peninsulă, la Bologna.

„Să reconstruim echipa nu va fi ușor. Avem tineri care nu joacă nici măcar în Serie A”, s-a plâns selecționerul Roberto Mancini. „Suntem obosiți, după doi ani duri”, a concluzionat fostul mare fotbalist de la Sampdoria.

Situația nu strălucește nici la nemți. Echipa s-a calificat cu 27 de puncte (dintr-un maxim de 30 de puncte) din grupa României, cedând un singur meci, acasă, cu Macedonia de Nord, reprezentativă care i-a dat lovitura de grație Italiei, în barajul de Mondiale.

De atunci, Germania a disputat jocuri de verificare, 2-0 cu Israel și 1-1 cu Olanda, ambele în luna martie.

Meciul este un „clasic” al fotbalului mondial. Italia și Germania s-au revăzut ultima dată în 2016, la Milano, scor 0-0.

Era un joc amical disputat la 4 luni distanță de la duelul de la Euro 2016, când Italia a eliminat Germania, la penalty-uri. În timpul regulamentar au marcat Bonucci și Ozil. În același an, în luna aprilie, Germania dăduse de pământ cu Italia, scor 4-1.

Ultimul succes italian a venit la Euro 2012, 2-1 în semifinale. A decis dubla rebelului Mario Balotelli, jucător cerut acum la națională pentru jocurile de baraj.

Mancini n-a uitat însă de problemele pe care SuperMario, acum legitimat în Turcia, i le-a făcut la Manchester City și l-a ignorat.

Superbet prezintă cota 2.35 pentru O2+ (Germania marchează două goluri sau mai multe).

Italia vs Germania
O2+


Cotă 2.35


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol