În Nations League, Parisul tocmai eliberat de tensiunea finalei Ligii Campionilor la fotbal primește onoarea unui alt duel înalt, între naționalele Franței și Danemarcei, vineri, 3 iunie, de la ora 21:45.

Minge de fotbalFoto: Dreamstime

„Cocoșii” vor juca pentru a-i alina durerea selecționerului Didier Deschamps. În urma morții tatălui său, Pierre, antrenorul echipei Franței a părăsit, marți, cantonamentul Les Blues, pentru a participa la funeralii.

„Cu mare tristețe, am aflat despre dispariția tatălui lui Didier în această dimineață (marți)”, a declarat Noël Le Graët, președintele FFF, care l-a învoit pe tehnician. Astfel, Guy Stéphan a condus sesiunea de antrenament, la sfârșitul după-amiezii.

Franța a avut mereu jucători de mare valoare. Și lotul actual este plin de vedete. Așa că va fi o vară fierbinte pe piața transferurilor pentru mai mulți jucători, iar meciul cu Danemarca i-ar putea ajuta pe ceilalți, mai relaxați, să iasă în evidență.

Paul Pogba pleacă de la Manchester United și este așteptat la Juventus Torino.

De asemenea, Real Madrid îi face ochi dulci talentatului Aurélien Tchouaméni. Pe lista „cocoșilor” doriți de alte formații sunt Christopher Nkunku și N'Golo Kanté, ultimul având o situație neclară la Chelsea Londra.

Spre bucuria lui Deschamps, atacantul Kylian Mbappe a reușit să se liniștească. Zvonurile privind transferul la Real Madrid, trecere care era anunțată ca iminentă, nu-l mai ating. Starul Franțai a decis să rămână la PSG.

Karim Benzema este dat ca și câștigător al Balonului de Aur. Îi lipsește Cupa Mondială din palmares.

În Rusia 2018 n-a fost convocat de Deschamps din rațiuni extrasportive. De altfel, ultimul duel Franța - Danemarca a avut loc în Rusia, acum 4 ani. S-a terminat 0-0.

La nordici se încearcă reîncadrarea în echipă a lui Christian Eriksen, care a făcut un sezon excelent cu Brentford. Danemarca s-a calificat la Cupa Mondială, după un parcurs foarte bun în preliminarii.

Superbet are cota 1.57 pentru PGG (primul gol Franța).

Franța vs Danemarca
PGG


Cotă 1.57


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol