Duel tradițional în Liga Națiunilor. În Grupa A, vineri, 3 iunie, de la ora 21:45, Belgia și Olanda își măsoară forțele, în partida de la Bruxelles. „Diavolii roșii” pornesc cu prima șansă.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Belgia lui Roberto Martinez are câțiva oameni pe val. Portarul Thibaut Courtois a făcut minuni în finala Ligii Campionilor pentru Real Madrid. Om de bază la națională, Eden Hazard vine odihnit de la echipa de club.

A jucat rar la Real Madrid, campioana Europei și a Spaniei, fiind mai mereu accidentat sau în perioada de refacere. Cupa Mondială ar putea fi ultima apariție a lui Eden în tricoul „diavolilor roșii”. „Dacă voi continua să mă accidentez, o să mă retrag după Qatar”, a spus Hazard.

La batavi, Luis Van Gaal va duce echipa la Cupa Mondială, apoi se va retrage, pentru a-i lăsa locul lui Ronald Koeman, care și-a împlinit visul de la antrena Barcelona, iar acum se poate întoarce la cârma reprezentativei Oranje.

Fotbaliștii olandezi sunt în formă. Ajax Amsterdam și PSV Eindhoven au avut un sezonul bun atât intern, cât și în Europa. Cel mai mult în cupele europene a mers însă Feyenoord Rotterdam, care a jucat finala Conference League cu AS Roma.

Olanda are un caz. Se numește Georginio Wijnaldum, 31 de ani, legitimat la PSG, unde a ajuns transferat de la Liverpool. În Anglia era titular indiscutabil, în Franța a devenit un element comun.

Louis van Gaal a comentat în termeni duri absența lui Wijnaldum.

„Nu este la națională pentru că nu a livrat”, a spus selecționerul naționalei, care a explicat: „Am citit că la mijloc ar fi faptul că a avut puține minute la națională sau altceva.

Nu este așa. A jucat 5 din 6 jocuri cu mine în calificări și l-am înlocuit de 3 ori. Cred că ar trebui să livrezi. Naționala nu este un centru de reabilitare sau altceva, trebuie doar să selectez cei mai buni jucători, altfel voi eșua”.

Potrivit lui Van Gaal, Wijnaldum deține cheia întoarcerii sale: „Dacă își va recăpăta forma, va juca din nou, pentru că sunt un iubitor al jocului său. Am luat legătura prin Facetime, așa că l-am putut privi drept în ochi”.

Van Gaal îi va acorda fundașului Van Dijk, finalist al Ligii Campionilor cu Liverpool, timp liber după jocul cu Belgia.

Superbet are cota 3.4 pentru pariul X (remiză la final).

Belgia vs Olanda

X
Cotă
3.4

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol