În Grupa B a Ligii Națiunilor, joi, 2 iunie, de la ora 21:45, Serbia o primește acasă pe Norvegia, la Belgrad. Sezonul cluburilor s-a încheiat, iar acum își fac loc echipele naționale.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Antrenorul sârb Dragan Stojkovic a publicat lista cu jucătorii chemați pentru meciurile viitoare din Liga Națiunilor, cu Norvegia, Suedia și dubla cu Slovenia. Acolo se regăsesc cei care au dus greul în campania de Cupa Mondială, încheiată glorios.

Dar, lipsește un nume însemnat. Nu apare numărul 7 de la Juventus Torino, atacantul Dusan Vlahovic. Dar selecționerul nu este vinovat pentru asta. Vlahovic este un caz medical la Juve, fiind accidentat.

Condusă de Stojkovic, Serbia s-a calificat direct la Cupa Mondială din Qatar, trimițând Portugalia la baraj. Are un lot excelent, un amestec de experiență cu explozie a tinereții în linia ofensivă.

Veteranul Dusan Tadic, campion cu Ajax Amsterdam, are misiunea să îi pună în valoare pe Luka Jovic, ignorat tot sezonul la Real Madrid, pe Milinkovic-Savic, de la Lazio, și pe Aleksandar Mitrovic, care a dus-o în spate pe Fulham, formație care a promovat în Premier League.

Spre deosebire de Danemarca și chiar de Suedia, vecinele sale din nord, Norvegia dezamăgește în preliminarii.

Va privi și viitorul turneul final la televizor, iar actuala ediție de Nations League ar putea aduce trezirea. Iar startul este important și i-ar putea surprinde cu elanul lor pe plavi.

În Grupa G pentru Cupa Mondială, nordicii n-au prins nici măcar locul 2, care trimitea în play-off. Norvegia a terminat după Olanda și după Turcia.

Norvegia mizează pe superstarul Erling Haaland, noua achiziție a celor de la Manchester City. Echipa și suporterii așteaptă însă prea mult de la atacantul plecat de la Borussia Dortmund, un nume izolat între o mare de jucători cu nivel mediu.

Superbet are cota 1.65 pentru Șansă Dublă la Final (X2).

Serbia vs Norvegia

X2
Cote
1.65

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol