În Peninsula Iberică sunt motive de sărbătoare. În Grupa A din Liga Națiunilor la fotbal are loc un duel de foc, 100% iberic, joi, 2 iunie, de la ora 21:45, între Spania și Portugalia. Meciul se joacă pe „Estadio Benito Villamarin” din Sevilla, arena echipei Real Betis, ocupanta locului 5 în sezonul recent încheiat.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Spania este finalista ultimei ediții a Ligii Națiunilor (1-2 în finala cu Franța, anul trecut), iar Portugalia a câștigat prima ediție a competiției, disputată în 2019, victorie cu 1-0 în finala contra Olandei.

„La Roja” va juca 4 meciuri în următoarele 11 zile. Echipa lui Luis Enrique a fost trimisă în Grupa 2 a celei mai înalte divizii din Liga Națiunilor, iar în seria aceasta, rivalii spaniolilor vor fi, în afara Portugaliei, Cehia și Elveția.

Spania ar fi trebuit să se prezinte la această partidă cu „Armada” de la Barcelona, unde legea o fac tinerii, dar deja „sudații”, Gavi și cu Pedri, „pistoanele” de la mijlocul terenului.

Doar că Pedri este pe lista absenților, lângă Oyarzabal și Yeremi Pino, așa că Gavi va face cuplu cu căpitanul Sergio Busquets.

Ronald Koeman a povestit despre situația lui Pedri, care are o clauză de un miliard de euro și a fost la un pas să plece la Bayern Munchen. Pedri este titular incontestabil la gruparea catalană.

„Când am venit la Barcelona, nu-l cunoșteam pe Pedri. După două antrenamente însă, am văzut ce poate acest jucător. Mi-am zis că va ajunge titular. Conducerea dorea să-l împrumute pentru un sezon, dar eu le-am zis: Nu se mișcă de aici”, a povestit fostul tehnician al catalanilor.

De la portughezi nu lipsește Cristiano Ronaldo, venit la națională la capătul unui sezon trist cu Manchester United. Sunt și alte probleme medicale.

Mijlocașul Vítor Ferreira „Vitinha” a fost testat pozitiv cu COVID-19 și se află în izolare, așa că nu va fi disponibil pentru meciul din Liga Națiunilor pe care selecționata portugheză îl joacă împotriva Spaniei.

Jucătorul de la Porto nu a mai participat la antrenamentul desfășurat sâmbătă la Oeiras Football City, la marginea Lisabonei, în care Fernando Santos avea 22 din cei 26 convocați pentru următoarele 4 meciuri din Liga Naţiunilor.

Mai târziu au făcut joncțiunea cu lotul nume ca Diogo Jota (Liverpool), care a jucat sâmbătă finala Ligii Campionilor; Rui Patrício (AS Roma), care a câștigat finala Conference League cu AS Roma, și Pepe (FC Porto), căruia i s-a permis să rateze primele zile de cantonament.

Mijlocașul de la PSG, Danilo, a ratat antrenamentul de vineri din cauza unei accidentări la piciorul stâng, însă a participat la sesiunea de a doua zi în mod normal.

Utimele două meciuri între Spania și Portugalia, unul jucat în Madrid în 2021, iar altul disputat la Lisabona, în 2020, s-au terminat cu scorul de 0-0. Au fost, totuși, partide amicale. De alfel, ultimele 4 partide directe au avut scor egal.

Superbet are cota 9 pentru pronosticul 0-0 la categoria Scor Corect.

Spania vs Portugalia Scor 0-0


Cotă 9


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol