Liga Națiunilor la fotbal trece pe primul loc la începutul verii, în timp ce campionatele interne se odihnesc după o stagiune încărcată. În Grupa A a competiției inter-țări, miercuri, 1 iunie, de la ora 19.00, Polonia își măsoară forțele cu Țara Galilor, pe „Tarczynski Arena” din Wroclaw.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Reprezentativa leșilor pornește cu prima șansă la victorie, dar sezonul solicitant a măcinat energia tuturor, așa că surprizele pot apărea oricând.

Meciurile din UEFA Nations League reprezintă o excelentă „încălzire” pentru Cupa Mondială din Qatar.

Polonia s-a calificat la Cupa Mondială. N-a jucat cu Rusia, descalificată de FIFA din pricina războiului, apoi a trecut lejer de Suedia lui Zlatan Ibrahimovic, scor 2-0, goluri Lewandowski și Zielinski.

Se pregătește încrezătoare de turneul final din Qatar, de la iarnă (21 noiembrie-18 decembrie).

Motorul Poloniei rămâne, chiar și la 33 de ani, incisivul Robert Lewandowski, atacantul care și în sezonul trecut a marcat la foc automat pentru Bayern Munchen, multipla campioană a Germaniei.

Lewa și-a anunțat plecarea din Bavaria, visând la un final de carieră în tricoul Barcelonei, iar valoarea lui pe site-urile de specialitate este în acest moment de 50 de milioane de euro. Rămâne de văzut cât de motivat va fi versatul „vârf” la acest meci.

Țara Galilor vrea să se alăture Poloniei și Portugaliei, echipele de pe locul 2 în preliminariile europene care merg la Cupa Mondială, lăsând acasă, deocamdată, Austria.

În grupe, galezii n-au avut nicio șansă cu Belgia. Așa că vor susține baraj cu învingătoarea duelului Scoția-Ucraina, din semifinalele play-off-ului.

Echipa este dusă în spate de Gareth Bale, cel care a fost trecut pe linie moartă la Real Madrid. Nefolosit tot sezonul de noua campioană a Europei, după ce s-a aflat în conflict cu toată lumea, Bale este proaspăt, spre deosebire de alți adversari.

Gareth Bale a fost criticat dur în Spania pentru că s-ar fi dat accidentat la partida Real Madrid - Barcelona, apoi a plecat la naționala Țării Galilor, unde nu a mai acuzat niciun fel de problemă.

Jucătorul Madridului a marcat ambele goluri ale galezilor contra Austriei, dispută care a adus echipa la un meci distanță de Cupa Mondială.

Polonia face parte din Grupa C la turneul final, alături de Argentina, Arabia Saudită și de Mexic.

În schimb, dacă vor călca în Qatar, galezii și-au propus să iasă din Grupa B, urmând să lupte cu Anglia, Iran și cu SUA. „Va fi cea mai frumoasă Cupa Mondială din toate timpurile”, a dat asigurări Gianni Infantino, șeful FIFA.

Superbet oferă cota 1.6 pentru 2-4 goluri, la secțiunea Total Goluri Meci.

Polonia vs Țara Galilor
Cotă


2-4 goluri total în meci
1.6


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol