Cupa Turciei la fotbal se va decerna joi seară, 26 mai. Finala va începe la ora 20:45, pe arena „Ataturk Olimpiyat” din Istanbul, între două echipe din provincie, Kayserispor, formație ale cărei buturi sunt apărate de românul Silviu Lung junior, și Sivasspor.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Încă un român și-ar putea trece în palmares Cupa, la câteva zile după ce, în Italia, portarul Ciprian Tătărușanu a ieșit campion cu AC Milan.

În Polonia, fostul dinamovist Deian Sorescu a câștigat Cupa cu Raków Częstochowa, iar Răzvan Lucescu și Alexandru Mitriță tocmai au ratat-o cu PAOK Salonic pe cea din Grecia, cedând finala cu Panathinaikos Atena.

Kayserispor a luat la rând granzii Turciei. În semifinale, a trecut de noua campioană, Trabzonspor, iar în sferturile de finală, de Beșiktaș Istanbul, fosta campioană. Pentru ca în „optimi” să trimită acasă un alt „greu”, Fenerbahce Istanbul.

În schimb, adversara de joi seară a avut culoar mai ușor: Alanyaspor, Karagumruk și Bandirmaspor au fost ultimii 3 adversari.

Teoretic, Sivasspor este formația mai bună. A terminat pe locul 10, cu 4 poziții la sus decât s-a situat Kayserispor.

Pe 21 mai, în ultima etapă din Superlig, cele două au avut meci direct.

Sivasspor a învins acasă cu 2-1, buturile oaspeților fiind apărate de Bayazit. Vizitatorii au folosit multe rezerve.

Ambele formații au antrenori turci. Pe bancă la Sivasspor stă Riza Calimbay, iar la Kayserispor - Hikmet Karaman.

Trupa din Kayseri are nume mai importante în lot, precum grecul Dimitros Kolovetsios (fost la AEK Atena și la Panathinaikos Atena), brazilianul Gustavo Campanharo (ex-Verona și Ludogoreț Razgrad), elvețianul Mario Gavranovic cu un trecut la Schalke, Mainz, Zurich sau la Dinamo Zagreb.

Din lot mai atrag atenția senegalezul Mame Thiam (ex-Fenerbahce, Empoli, PAOK) și portughezul Miguel Cardoso (trecut pe la Dinamo Moscova).

Superbet are cota 1.75 pentru ambele echipe marchează.

Kayserispor vs Sivasspor Cotă


Ambele marchează
1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol