Barajul de menținere/promovare în Bundesliga, prima ligă de fotbal din Germania, va fi susținut de două echipe de tradiție: Hertha Berlin și Hamburger SV.

Minge de fotbalFoto: insidefoto srl / Alamy / Alamy / Profimedia

Primul meci direct dintre cele două are loc joi, 19 mai, de la ora 21:30, pe arena „Olympiastadion” din Berlin. Returul se va disputa la 4 zile distanță, pe „Volksparkstadion” din Hamburg.

Hertha a terminat pe locul 16 în prima ligă a Germaniei, la egalitate de puncte, 33, cu Stuttgart, formație care s-a salvat în ultima etapă. De vină au fost ultimele două partide, cedate în campionat de Hertha cu același scor 1-2, cu Mainz, respectiv cu Borussia Dortmund.

Asta în timp ce, în runda finală, a 34-a, șvabii au învins eroic acasă, 2-1, pe FC Koln, cu gol victorios înscris în prelungiri (90+2), prin japonezul Wataru Endo.

Hanseaticii au avut o evoluție fabuloasă în Bundesliga 2. Cele 5 victorii la rând au urcat-o pe Hamburg până pe locul 3, la egalitate de puncte (60) cu Darmstadt. Cu 63 de puncte, Werder Bremen a promovat direct, de pe locul 2. Primele două clasate au acces automat în Bundesliga.

Traseul bun avut în liga secundă a fost confirmat în Cupa Germaniei. Așa se face că Hamburger SV a părăsit competiția abia în semifinale, eliminată de o prim-divizionară de frunte, Freiburg.

Hertha Berlin și Hamburger SV s-au duelat într-un meci amical din 2020, terminat cu scorul de 2-0 pentru oaspeții de joi.

Ultimul joc oficial datează de pe 17 martie 2018 (etapa a 27-a din Bundesliga), 2-1 pentru Hertha, pe terenul adversarei. În tur, în etapa a 10-a, Hertha a învins cu 2-1, la Berlin.

Superbet are cota 2.3 pentru semnul 1 (victorie Hertha).

Hertha Berlin vs Hamburger SV
Cotă
1 (victorie Hertha) 2.3

* cotă valabilă la ora publicării acestui articol