Finala Europa League se ține în acest an pe arena „Ramon Sanchez Pizjuan” din Sevilla, stadionul marelui succes pentru Steaua, realizat tot într-o zi de mai, în 1986, în Cupa Campionilor Europeni la fotbal. Partida dintre Eintracht Frankfurt și Glasgow Rangers are loc pe 18 mai, de la ora 22:00, și va fi condusă de „centralul” sloven Slavko Vincic.

Minge de fotbalFoto: Sven Beyrich/SPP / Shutterstock Editorial / Profimedia

Finala Europa League: Tot ce trebuie să știi despre Eintracht Frankfurt vs Glasgow Rangers

Dincolo de trofeul în sine, marea miză a jocului este oferită de posibilitatea accederii în viitoarea ediție a grupelor Ligii Campionilor. Asta în condițiile în care niciuna dintre formații nu și-a obținut acest drept în urma rezultatelor realizate în campionatele interne.

În Bundesliga, Eintracht este pe locul 11 (2-2, sâmbătă, în deplasare, cu Mainz), așadar fără șanse la o poziție de Top 4. Dincolo, Glasgow Rangers, care va termina pe 2 în Scoția, ar trebui să treacă prin furcile caudine ale preliminariilor. Este în umbra rivalei Celtic, la 4 puncte în spate.

Întors dintr-o vizită făcută la fiul său, aflat în perioada de recuperare, Gică Hagi a spus că Ianis crede că poate câștiga Liga Europa cu Glasgow, imitând traseul formației Galatasaray din 2000, când a învins-o în finala Cupei UEFA pe Arsenal Londra, la penalty-uri (lovitura decisivă a fost transformată de Gică Popescu).

Atunci, pe 17 mai 2000, Ianis Hagi, născut la Istanbul, nu împlinise vârsta de doi ani, iar tatăl său strălucea la Galata, driblând ca în curtea școlii adversari de talia campionului mondial francez Patrick Vieira. Acum, Ianis Hagi va vedea meciul din tribună, neputând să-și ajute colegii din teren.

Ambele formații au eliminat adversari de calibru, în drumul spre marea finală. Merită amintit că, în semifinale, ambele au pornit cu șansa a doua, dar s-au întrecut pe sine și au răsturnat pronosticurile.

În penultimul act, Eintracht Frankfurt a lăsat-o cu buza umflată pe West Ham United, reprezentantă meritorie a celui mai puternic campionat intern din lume.

Și nu oricum, ci administrându-le londonezilor două bătăi. E adevărat că, în returul din Germania, trupa engleză a jucat în 10 oameni din minutul 17, iar misiunea de a întoarce rezultatul de 1-2 din tur a devenit astfel una imposibilă.

Glasgow Rangers a avut o „dublă” pasionantă cu gruparea germană RB Leipzig, echipă căzută din Liga Campionilor, unde a terminat pe locul 3.

Nici nu putea face mai multe, ținând cont că a concurat cu Manchester City, cu PSG și cu FC Brugge. A terminat grupa cu 7 puncte.

Superbet deține cota 1.75 pentru PsF X (remiză la pauză sau la final).

Eintracht Frankfurt vs Glasgow Rangers
PsF X


Cotă 1.75


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol