În etapa a 37-a din campionatul de fotbal din Italia, luni, 16 mai, de la ora 21:45, Juventus o înfruntă pe teren propriu pe Lazio, într-o partidă fără obiectiv pentru piemontezi.

Minge de fotbalFoto: legaseriea.it

Torinezii, situați pe locul 4, au 7 puncte avans față de locul 5, ocupat de Lazio (62p). Așa că nu mai pot pierde poziția de Liga Campionilor, chiar dacă ar ceda ambele jocuri rămase de disputat.

Însă, trecutul glorios arată o involuție. Juventus tocmai a ratat singurul obiectiv rămas al sezonului, Cupa Italiei, învinsă în finală cu 4-2 de Inter Milano, miercuri seară.

Acum, tunurile sunt pe patronul Andrea Agnelli, dar și pe ceilalți din conducere, în frunte cu cehul Pavel Nedved.

Vor avea loc schimbări la Juve. Și la meciul cu Lazio, dar mai ales în pauza din această vară. Cert este că duetul defensiv Bonucci-Chiellini, care a fost „zidul” echipei în ultimul deceniu, se va destrăma.

La 37 de ani, Giorgio Chiellini nu va continua la „Bătrâna Doamnă”. Îi expiră contractul, dar nu se retrage din fotbal, având oferte din MLS, liga nord-americană de fotbal. De bază pe linia de fund va rămâne doar olandezul De Ligt.

De asemenea, este incertă situația argentinianul Dybala, dat ca și plecat pe la diferite formații din Spania, când la Barcelona, fie la Atletico Madrid.

Lazio Roma nu s-a descurcat deloc bine nici în Europa, nici în Italia. O performanță în sine ar fi să termine înaintea rivalei AS Roma, aflată o poziție mai jos, cu două puncte în minus.

Lazio are cu ce se mândri: va da golgheterul campionatului. Italianul Ciro Immobile are 27 de goluri marcate, fiind urmat de sârbul Dusan Vlahovic (Juventus), 23 de goluri, și de argentinianul Lautaro Martinez (Inter Milano), 21 de goluri.

În tur, în etapa a 13-a, Juventus Torino s-a impus cu 2-0, grație „dublei” lui Bonucci, din penalty. Au fost 45,000 de spectatori pe „Olimpico”, iar ambii antrenori, Allegri și Sarri, au primit cartonaș galben.

Superbet propune cota 2.2 pentru PGO (primul gol oaspeții).

Juventus vs Lazio
PGO


Cotă 2.2


* cotă valabilă la ora publicării acestui articol